ATP: Mayer – Fognini döntőt rendeznek Chileben

Az argentin Leonardo Mayer és az olasz Fabio Fognini jutott be a Vina del Marban zajló salak pályás torna döntőjébe.

Fognini zsinórban negyedik döntőjére készül salakon Forrás: atpworldtour.com

Fognini zsinórban negyedik döntőjére készül salakon
Forrás: atpworldtour.com

Fabio Fognini egy hosszú és fordulatos elődöntőt tudott nyerni Nicolas Almagro ellen. Az első kiemelt olasz dominált a mérkőzés elején, aminek köszönhetően sikerült dupla breakelőnybe kerülnie. Almagro egyet ugyan visszavett, a játszma sorsán azonban ez már nem változtatott – 6:4. A második játszmát már a harmadik kiemelt spanyol kezdte jobban, rögtön breakelőnybe került és hét játékból hatot megnyerve 6:1-el egyenlítette a szetteket tekintve. Következett a döntő játszma, melyet ismét egy korai break jellemzett, amit Fognini követett el. Az olasz meg is tartotta az előnyét 5:3-as állásig, és bár meccslabdája is volt, a mérkőzést nem sikerült kiszerválnia. Az elődöntő sorsáról a rövidítés döntött, ahol Fognini kihasználta második meccslabdáját, miután Almagro a hálóba vágott egy fonák ütést – 6:4, 1:6, 7:6 lett a végeredmény.

Fognini pályafutása hatodik ATP tornadöntőjében harmadik győzelmére készülhet, a mostani döntő lesz zsinórban a negyedik salakos fináléja: tavaly júliusban Stuttgartban megszerezte első tornagyőzelmét, amit a következő héten Hamburgban rögtön meg is toldott egyel. Nem állt messze a harmadiktól sem (három héten belül), de Umagban alulmaradt Robredoval szemben.

Almagro közel járt a Latin American Golden Swing trófea gyűjteményének kiegészítéséhez, korábban összesen hat tornát nyert már Argentínában, Brazíliában és Mexikóban. /A Latin American Golden Swing sorozat 2001-től datálódik és négy tornát foglal magában: Vina del Mar, Buenos Aires, Costa do Sauípe/Rio de Janeiro és Acapulco. Még senkinek sem sikerült egy éven belül kettőnél többet nyernie közülük/.

Mayer pályafutása első ATP tornadöntőjére készül Forrás: elcomercio.com

Mayer pályafutása első ATP tornadöntőjét játszhatja
Forrás: elcomercio.com

Fognini ellenfele az argentin Mayer lesz aki pályafutása legjobb teljesítményét produkálja a héten és első ATP tornadöntőjének örülhetett, miután 7:6, 6:3-ra legyőzte Santiago Giraldot. A 26 éves Mayer 91. a világranglistán és már a második fordulóban felhívta magára a figyelmet azzal, hogy legyőzte a második kiemelt Robredot – ez volt a harmadik top20-as játékos felett aratott győzelme 27 mérkőzésből.

Giraldo ellen remekül adogatott, hat ászt  ütött és a második szervái mögött is jól teljesített, 24-ből 18 pontot tudott csinálni. Ellenfele adogatását három alkalommal is elvette, így alig több, mint 90 percnyi játék után megnyerte az elődöntőt.

Fognini és Mayer eddig egy alkalommal találkoztak, tavaly Stuttgartban élete első ATP győzelme felé vezető útján Fognini 6:1, 6:3-ra tudott nyerni.

Eredmények:

Fognini – Almagro – 6:4, 1:6, 7:6

Mayer – Giraldo – 7:6, 6:3

A kiemelt képen Leonardo Mayer látható. Forrás: atpworldtour.com