Buenos Aires: Fognini és Ferrer is bejutott az elődöntőbe

Fabio Fognini továbbra is versenyben van zsinórban az ötödik salakos döntőjéért, Ferrer ezúttal simán nyerte a maga mérkőzését.

Robredo öt próbálkozásból negyedszer jutott be az elődöntőbe Forrás: atpworldtour.com

Robredo öt próbálkozásból negyedszer jutott be az elődöntőbe
Forrás: atpworldtour.com

A második kiemelt Fognini Pablo Andujar ellen jutott tovább két sima szettben (6:4, 6:3) és már 22:1-es mérleggel büszkélkedhet salakon a tavalyi Roland Garros búcsúját követően. Az első számú olasz teniszező ellenfele Tommy Robredo lesz, aki öt buenos airesi szerepléséből négy alkalommal is bejutott az elődöntőbe, 2009-ben pedig meg is nyerte a tornát. Negyeddöntős ellenfele a holland Robin Haase volt, aki 6:1, 2:0-ás Robredo vezetésnél hátsérülés miatt kénytelen volt feladni a találkozót.

Az első kiemelt és kétszeres címvédő David Ferrer eddig nem veszített játszmát a tornán, ennek ellenére nem voltak könnyű mérkőzései. A nyolc között honfitársa, Albert Ramos volt az ellenfele, aki ellen ezúttal simán, 6:2, 6:1 arányban tudott nyerni. Ferrer új edzővel, Jose-Francisco Alturral vágott neki a szezonnak miután úgy döntött, hogy megköszöni korábbi mestere, Javier Piles szolgálatait. Ferrer ellenfele Nicolas Almagro lesz a döntőbe jutásért vívott harcban, aki Chardy ellen tudott nyerni 7:6, 6:3-ra. A verseny 2011-es bajnoka rendelkezik a legtöbb, számszerűen hat latin-amerikai tornagyőzelemmel, Ferrer esetleges győzelmével utolérheti honfitársát.

Eredmények:

Ferrer – Ramos – 6:1, 6:2

Fognini – Andujar – 6:4, 6:3

Almagro – Chardy – 7:6, 6:3

Robredo – Haase – 6:1, 2:0 – feladta

Az elődöntők párosítása:

Fognini – Robredo – 18.00

Ferrer – Almagro – 19.30

A kiemelt kép forrása: atpworldtour.com