Kiesett az 5. kiemelt Almagro Rióban – ATP összefoglaló

A héten három ATP tornát rendeznek, melyek közül a legrangosabb a debütáló ATP 500-as kategóriájú Rio Open. A salakon zajló brazil tornán az első fordulóban búcsúzott az Argentínában és Chilében is elődöntőig jutó Almagro. Delray Beachen továbbjuott Hewitt és Haas is, Marseilleben pedig búcsúzott a múlt heti rotterdami meglepetésember, Igor Sijsling.

Rio de Janeiro

Alexandr Dolgopolov Forrás: atpworldtour.com

Alexandr Dolgopolov
Forrás: atpworldtour.com

Az ukrán Alexandr Dolgopolov kiejtette a torna ötödik kiemeltjét, Nicolas Almagrót. Dolgopolov mindössze hat pontot veszített az első adogatásai mögött, és kilenc ászt ütve szetthátrányból fordítva nyerte meg a mérkőzést – 2:6, 6:3, 6:0. Almagro a döntő játszmában abszolút kedvetlenül, enerváltan teniszezett, és ahogyan az ilyenkor lenni szokott, Dolgopolov gyakorlatilag összes próbálkozását siker koronázta.

Joao Sousa négy mérkőzéslabdát hárítva jutott tovább Marcel Granollers ellen, a döntő játszmában 0:40, 4:5 volt az állás Sousa szempontjából, innen sikerült végül 2:6, 6:3, 7:5-re megnyernie a mérkőzést. A nyolcadik kiemelt spanyol Andujar 6:4, 6:3 arányban verte a német Reistert, honfitársa, Albert Ramos pedig a chilei döntős Leonardo Mayer ellen jutott tovább alig több, mint egy óra leforgása alatt – 6:2, 6:0.

Nyerni tudott még Robredo, Monaco és Fognini is, a világelső Rafael Nadal és David Ferrer pedig az esti programban lép majd pályára.

Eredmények:

Andujar – Reister – 6:4, 6:3

Dolgopolov – Almagro – 2:6, 6:3, 6:0

Ramos – Mayer – 6:2, 6:0

Sousa – Granollers – 2:6, 6:3, 7:5

Robredo – Carrena-Busta – 7:6, 6:3

Monaco – Zeballos – 6:3, 6:1

Cuevas – Gonzalez A. – 6:7, 6:1, 6:3

Fognini – Bedene – 7:6, 0:6, 6:1

Delray Beach

Tommy Haas Forrás: stevegtennis.com

Tommy Haas
Forrás: stevegtennis.com

Az Egyesült államokban kemény pályán zajlanak a mérkőzések, a keddi játéknap első továbbjutója a Delray Beachen  élő Kevin Anderson volt. A dél-afrikai teniszező kemény mérkőzésen tudott fordítani  az amerikai Smyczek ellen, egy óra 47 perc elteltével 4:6, 6:1, 6:3 lett a végeredmény. Érdekesség, hogy a két játékos tavaly is az első fordulóban találkozott egymással és  az a mérkőzés is Anderson sikerét sikerét hozta.

A szabad kártyás Baghdatis a fiatal tehetség, Jiri Vesely ellen kezdhette el visszaszerezni az önbizalmát, miután szintén hátrányból fordítva, 3:6, 6:2, 6:1-re sikerült nyernie, Dudi Sela pedig sima mérkőzésen búcsúztatta a múlt héten Memphisben remekelő Bogomolovot.

A verseny első kiemeltje, Tommy Haas  három játékot veszítve jutott tovább a selejtezős amerikai Odesnik ellen. A német teniszező  mindössze egy pontot veszített az első szervája mögött és egyetlen breaklabdával sem kellett szembenéznie a  mérkőzés során – 6:2, 6:1 lett a végeredmény. A nyolcadik kiemelt Hewitt szintén egy amerikai, Bradley Klahn ellen lépett pályára, akit Haashoz hasonlóan simán, 6:3, 6:1 arányban búcsúztatott.

Eredmények:

Anderson – Smyczek – 4:6, 6:1, 6:3

Baghdatis – Vesely – 3:6, 6:2, 6:1

Sela – Bogomolov Jr. – 6:0, 6:2

Gabashvili – Ebden – 2:6, 6:3, 6:2

Johnson – Kukushkin – 6:4, 6:3

Hewitt – Klahn – 6:3, 6:1

Matosevic – Goffin – 6:2, 6:4

Harrison – Lu – 4:6, 1:0 – Lu feladta

Haas – Odesnik – 6:2, 6:1

Karlovic – Groth – 7:6, 6:3

Marseille

Nikolay Davydenko Forrás: atpworldtour.com

Nikolay Davydenko
Forrás: atpworldtour.com

A fedett pályán rendezett eseményen a világranglista egykori harmadik helyezettje, Nikolay Davydenko a maga 32 évével és nyolc hónapjával a legidősebb játékos a mezőnyben, a következő fordulóban pedig a hazaiak egyik kedvence, Jo-Wilfried Tsonga ellen próbálhatja meg felvenni a versenyt. Az orosz teniszező első fordulós ellenfele a múlthéten Rotterdamban egészen az elődöntőig menetelő holland Sijsling volt, akit két 6:4-es játszmában sikerült elintéznie.

A hatodik kiemelt Roger-Vasselin 13 ászt ütött, de ennél sokkal többet, 23-at kapott ellenfelétől, a selejtezős Pavictól. A mérkőzést ennek ellenére az esélyesebb játékos nyerte, aki a top50-ben tanyázó nyolc francia játékos egyike (3:6, 7:6, 7:5). Roger-Vasselin következő ellenfele az ukrán Stakhovsky lesz, aki a brit Evanst búcsúztatta. Ivan Dodignak tizenegy breaklabdával is szembe kellett néznie a francia Olivettivel vívott meccse során, de ezeket egytől egyik sikerült hárítania, stílusosan tizenegy fogadhatatlan adogatásának is köszönhetően pedig 7:5, 6:2-re megnyerte a mérkőzést.

Eredmények:

Davydenko – Sijsling – 6:4, 6:4

Stakhovsky – Evans – 3:6, 7:6, 6:4

Roger-Vasselin – Pavic – 3:6, 7:6, 7:5

Dodig – Olivett- 7:5, 6:2

Kamke – Edmund – 7:5, 6:1

A kiemelt kép forrása: