Wozniacki, Ivanovic és Serena is továbbjutott Dubaiban

Dubaiban a második játéknapon pályára lépett a világelső Serena Williams és a 2011-es győztes Wozniacki is, feladni kényszerült a versenyt a múlt héten Dohában győzni tudó Simona Halep.

Cornet is sajnálta, hogy így lett vége Forrás:  dubaidutyfreetennischampionships.com

Cornet is sajnálta, hogy így lett vége
Forrás: dubaidutyfreetennischampionships.com

A játéknap első mérkőzésén a dohai győztes Halep Alize Cornet ellen lépett pályára. A múlt héten összeszedett achilles sérülés szemmel láthatóan hátráltatta a bomba formában lévő román játékost, aki 6:1, 1:1-es Cornet vezetésnél fel is adta a találkozót.

Halep mérkőzését a Wozniacki – Lisicki párharc követte. Wozniacki elvétve nyert mérkőzést az idei szezonban és a mostani találkozó sem kezdődött jól számára: a sérülése után visszatérő Lisicki 6:2-re nyerte az első játszmát. A másodikban is bajba került az egykori világelső, rögtön az első játékban három breaklabdával kellett szembenéznie, ám ezeket régi önmagát idézve hárítani tudta, ez pedig  meghozta a dán hölgy önbizalmát. Wozniacki játéka annyira feljavult, hogy az ötödik játékban már neki volt lehetősége elvenni ellenfele adogatását, melyet kis is használt és pár játékkal később kiszerválta a szettet. A döntő játszmában is a 2011-es bajnoknő tudta érvényesíteni akaratát, amely a negyedik játékban mutatkozott meg az eredményben is – ismét breakelt, előnye pedig kitartott, Lisicki tehetetlen volt vele szemben. A végeredmény 2:6, 6:3, 6:3 lett, Wozniacki a következő fordulóban azzal a Beckkel találkozik, aki ugyancsak szetthátrányból fordítva 1:6, 6:1, 6:4-re győzte le Samantha Stosurt.

Szintén szetthátrányból fordított Ana Ivanovic, aki a hatodik kiemelt Kerber ellen lépett pályára. A német teniszező 6:3-ra nyerte az első szettet, a másodikban Ivanovic ugyanilyen arányban egyenlített. A mérkőzés sorsáról a döntő szettben egy szoros tie-break döntött, ez Ivanovic javára dőlt el.

A játéknap utolsó mérkőzésén Serena Williams ellenfele az orosz Makarova volt, aki a 2012-es Australian Openen két játszmában tudta őt legyőzni a 16 között. A mai találkozójukon is az orosz hölgy volt jobb helyzetben, kétszer tudta elvenni a világelső adogatását, míg sajátját csak egy alkalommal veszítette el, és 5:4-es vezetésnél az első játszma megnyeréséért adogatott. Nem olyan könnyű azonban Williams ellen befejezni egy játszmát és ez nem is jött össze Makarovának – Serena visszabreakelt, majd a szoros tie-breaket végül 10:8-ra tudta megnyerni. Az első játszma elvesztését követően Makarova szétesett, a második szettben már egy játékot sem tudott nyerni, így a végeredmény 7:6, 6:0 lett az amerikai javára. Williams elsőként jutott be a negyeddöntőbe, ahol majd a Jankovic – Safarova párharc győztesével mérkőzhet a négy közé jutásért.

Eredmények:

Cornet – Halep – 6:1, 1:1 – feladta

Jankovic – Zanevska – 6:4, 6:3

Wozniacki – Lisicki – 2:6, 6:3, 6:3

Beck – Stosur – 1:6, 6:1, 6:4

Pennetta – Kanepi – 7:5, 6:4

Ivanovic – Kerber – 3:6, 6:3, 7:6

Flipkens – Pliskova – 6:1, 7:5

Williams S. – Makarova – 7:6, 6:0

A kiemelt kép forrása: dubaidutyfreetennischampionships.com