WTA: Mindkét Williams a nyolc között Dubaiban

A nyolc közé jutás volt a tét a mai napon a Dubaiban megrendezett Premier tornán. Venus követte testvérét a nyolc közé, viszont az olasz Errani, és a lengyel Radwanska a kiesés sorsára jutott. 

Radwanskának minden oka megvolt a frusztráltságra Forrás: apiainternational.com.au

Radwanskának minden oka megvolt a frusztráltságra
Forrás: apiainternational.com.au

A nap első mérkőzését a második helyen kiemelt Agnieszka Radwanska, és a selejtezőből feljutott Flavia Pennetta játszotta. A lengyel hölgy, ahogy az várható volt, 4-1 arányban meglépett, de utána teljesen eltűnt a pályáról. Pennetta a következő tizenkét játékból tizenegyet megnyert, és bejutott a nyolc közé. Ellenfele az Ana Ivanovicon átgázoló Venus Williams lesz, aki immáron 12 mérkőzés óta veretlen Dubaiban.  Venus régi önmagát idézve, első 18 adogatásából mindet megnyerve 56 perc alatt 6-2 6-1 arányban győzött.

Magabiztosan jutott a legjobb nyolc közé a volt világelső Caroline Wozniacki is. Wozniacki ellenfele a selejtezőben induló, majd Bouchard és Stosur testén át a legjobb tizenhatba jutó Annika Beck volt. A német hölgy ezen a mérkőzésen sem játszott rosszul, de Wozniackival nem bírt el, a vége 6-4 6-4 lett. A dán hölgy a nyolc között az Erranit három játszmában verő román Cirstea lesz.

Jelena Jankovic lesz Serena Williams ellenfele a következő körben. A szerb hölgy Lucie Safarova ellen nyert két szoros szettben. Jankovic nem játszott olyan jól, mint múlt héten Dohában, de most ez is elég volt Safarova ellen, viszont egészen biztosan kevés lesz Serenával szemben. Szintén a legjobb nyolc közé jutott az első számú francia teniszező, Alize Cornet is. Cornet a belga Kirsten Flipkenset győzte le két szettben, és vár a később befejeződő Suarez-Navarro – Kvitova mérkőzés győztesére.

Eredmények:

Alize Cornet (francia) – Kirsten Flipkens (belga) 6-3 6-4
Caroline Wozniacki (dán, 8.) – Annika Beck (német, Q.) 6-4 6-4
Venus Williams (amerikai, WC.) – Ana Ivanovic (szerb) 6-2 6-1
Flavia Pennetta (olasz, Q.) – Agnieszka Radwanska (lengyel, 2.) 6-4 6-1
Jelena Jankovic (szerb, 5.) – Lucie Safarova (cseh) 7-5 6-4
Sorana Cirstea (román) – Sara Errani (olasz, 4.) 6-2 5-7 6-1