WTA: Mégsem lesz Williams házidöntő Dubaiban

A Dubaiban zajló női tornán eddig sem volt hiány a meglepetésekből, de a torna meglepetésére az elődöntőig kellett várni, ahol a francia Cornet legyőzte Serena Williamst, ezzel megakadályozva a sokak által várva várt Williams döntőt. 

A nap első mérkőzésén Venus, és a dán Wozniacki lépett pályára. A két játékos eddigi négy mérkőzését az amerikai nyerte, bár ennek sok jelentősége nem volt a mérkőzés előtt, főleg, hogy a legutóbbi mérkőzésüket is hat éve játszották. A meccsen végig Venus játszott jobban,  könnyedén jutott idei második, karrierje hetvenharmadik tornadöntőjébe, és immáron 14 mérkőzés óta veretlen a tornán.

Hogy ne legyen Williams házi döntő, arról a Alize Cornet gondoskodott. A francia hölgy eddigi mindhárom Serena elleni mérkőzésén vesztesen hagyta el a pályát, és most sem adtak túl sok esélyt neki a fogadóirodák. Viszont a háló túloldalán nem az a Serena volt, akit vártunk. Az amerikai világelső annyi hibával játszott, amit számolni is alig lehetett. Cornet győzelmével élete eddigi legnagyobb sikerét érte el, hiszen top 4 játékos ellen még sosem tudott nyerni, és egy Premier torna döntőjében is csak egyszer szerepelt, hat éve, Rómában.

A holnapi döntő esélyese egyértelműen Venus, aki az idei évet nagyon jól kezdte, jól is játszik, és az eddigi három mérkőzését megnyerte Cornet ellen. Venus győzelme esetén a világranglista 30. helyére jönne fel, míg egy esetleges Cornet győzelemmel már a top 20-ban lenne, aki azt is elmondhatná magáról, hogy egy tornán le tudta győzni mindkét Williams lányt (erre eddig hét játékos volt képes).

Eredmények:

Venus Williams (amerikai) – Caroline Wozniacki (dán, 8.) 6-3 6-2

Alize Cornet (francia) – Serena Williams (amerikai, 1.) 6-4 6-4