Djokovic megtette az első lépést a címvédés felé vezető úton

A Dubaiban zajló ATP 500-as torna második játéknapján pályára lépett az első kiemelt és címvédő Djokovic és Jo-Wilfried Tsonga is.

Djokovic ötödik tornagyőzelmére készül Dubai-ban Forrás: atpworldtour.com

Djokovic ötödik tornagyőzelmére készül Dubai-ban
Forrás: atpworldtour.com

A szerb ellenfele Denis Istomin volt, akinek négy breaklehetősége is volt a mérkőzés során, ám ezeket Djokovic hárítani tudta. A 84 percig tartó mérkőzésen Djokovic 6-3, 6-3-ra nyert, ezzel elindult a címvédés és az ötödik Dubai-ban aratott győzelme felé vezető úton. Djokovic 2009 és 2011 között egymás után háromszor diadalmaskodott és tavaly is ő hódította el a trófeát.

Djokovic az Australian Openen elszenvedett Wawrinka elleni veresége óta először lépett pályára. Ha sikerül túljutnia a negyeddöntőn, akkor pályafutása 550. győztesen megvívott ATP mérkőzését tudhatja majd maga mögött. Az első kiemelt következő ellenfele a spanyol Bautista-Agut lesz.

Az ötödik kiemelt Tsongának mindössze 72 percre volt szüksége a román Hanescu elleni 6-2, 6-4-es győzelemhez. A francia 72%-ban nyert pontot a szervái mögött és tíz breaklabdájából négyet is értékesíteni tudott. Tsonga múlt héten vereséget szenvedett a marseille-i torna döntőjében a lett Gulbistól, Dubai-ban pedig eddigi három szereplése alkalmával még egyszer sem sikerült túljutnia a negyeddöntőn. Tsonga következő ellenfele a pályafutása csúcsán jócskán túl járó Davydenko lesz, akit múlt héten Marseille-ben két tie-breakes játszmában tudott legyőzni.

Eredmények:

Stakhovsky – Dodig – 7-6, 6-7, 6-2

Ward – Gabashili – 2-6, 6-4, 7-6

Djokovic – Istomin – 6-3, 6-3

Davydenko – Golubev – 7-6, 6-4

Tsonga – Hanescu – 6-2, 6-4

Korábban:

Berdych – Copil – 6-3, 6-4

Rosol – Brands – 7-6, 6-4

Youzhny – Prysiezny – 6-3, 6-4

Stepanek – Russell – 5-7, 6-3, 6-1

Jaziri – Sijsling – 0-6, 6-4, 7-6

Devvarman – Del Potro – 7-6 – feladta

A kiemelt kép forrása: dubaidutyfreetennischampionships.com