Hewitt megszerezte hatszázadik győzelmét

2014. március 21.
by andF

Lleyton Hewitt lett az ATP World Tour történetének 21. olyan játékosa, aki hatszáz győzelemmel büszkélkedhet. Az aktív játékosok közül csak Federer (942) és Nadal (675) tud felmutatni ennél több megnyert mérkőzést.

Megvan a hatszázadik Forrás: atpworldtour.com

Megvan a hatszázadik
Forrás: atpworldtour.com

Hewitt csütörtökön lépte át a 600. mérföldkövet, miután szetthátrányból fordítva 3-6, 6-3, 6-3-as győzelmet aratott Robin Haase ellen a Miamiban zajló Sony Open Tennis első fordulójában. Az első játszma elvesztése után Hewitt a másodikban is breakhátrányba került, innen tudta megfordítani a találkozót, amely közel két órán keresztül tartott.

Hewitt életének több, mint a felét a profi tenisz világában való aktív szerepvállalással töltötte. Legelső tornagyőzelmét 16 éves és 11 hónapos korában szerezte 1998. január 11-én Adelaide-ben, mikor még csak 550. volt a világranglistán.  Húsz éves és nyolc hónapos korára sikerült megvalósítania az összes gyerekkori álmát: Grand Slam győztes lett (2001, US Open), megnyerte hazája válogatottjával a Davis Kupát (1999) és a világelsőséget is megszerezte (2001. november 19.).

A második fordulóban Rafael Nadal lesz majd Hewitt ellenfele, aki a korábbi öt párharcukon le tudta győzni az ausztrált.

Hewitt honfitársa, Bernard Tomic számára pocsékul sikerült a sérülése utáni visszatérés Miamiban, az ATP történetének leggyorsabb versegét kényszerült elszenvedni Nieminen ellen.

A játéknap esti mérkőzésein Young, Sousa, Bautista és Querrey jutottak tovább. Az első forduló jelentősebb eseményeiről itt olvashattok: ATP Miami – az első forduló érdekességei.

Esti eredmények:

Young – Berlocq – 6-2, 6-2

Sousa – Carreno-Busta – 6-4, 7-6

Bautista – Johnson – 4-6, 6-3, 6-1

Querrey – Stakhovsky – 7-6, 6-3

A kiemelt kép forrása: tennis.com.au