WTA: Ivanovic nehezen, Wozniacki könnyebben jutott tovább Monterreyben

2014. április 2.
by Airon

Kedden további első fordulós mérkőzéseket bonyolítottak le Monterrey-ben, ahol a mai nap már kevesebb meglepetést tartogatott a hétfőihez képest.

ivanovic

Ivanovic boldogan nyilatkozott győzelme után
Kép forrása: wtaangels.blospot.com

Miután hétfőn Pennetta már búcsúzott, így Ana Ivanovic maradt a legmagasabb kiemelt a mexikói tornán. A szerb lány a fiatalabb Radwanska-testvérrel, vagyis Ursulával játszott. Az első játszma után, amit a lengyel játékos elvett a második kiemelttől 6/4-re. akár lehetett arra is gondolni, hogy jöhet egy újabb komolyabb meglepetés. A folytatásban azonban Ivanovic összeszedte magát és 6/3-ra megnyert játszmával bejutott a második fordulóba.

Caroline Wozniackiért is szoríthattak rajongói, aki az amerikai Coco Vandeweghe ellen kezdte meg szereplését a Monterrey-i tornán. A korábbi világelső magabiztosan kezdett egy 6/3-ra megnyert játszmával, a második szett azonban szorosan alakult és a végén csak a rövidítés döntött. A Tiebreak-ben ismét Wozniacki bizonyult nyugodtabbnak és 7-3-ra meg is nyerte, amivel a dán játékos 1 és háromnegyed óra játék után továbbjutott a második körbe.

A tegnapi napon még két kiemelt szereplését figyelhette meg a közönség, ahol most sem maradtunk meglepetés nélkül. A bravúrt a selejtezőből érkező, amerikai Julia Boserup szolgáltatta, aki a belga Kirsten Flipkens-t sikerült legyőznie döntő játszmában. A nyolcadik kiemelt Monica Puig is pályára lépett, azonban ő az orosz Olga Puchkova ellen nem szenvedett sokat, mivel 53 perc alatt 6/0 6/3 arányban átgázolt rajta.

A mai napon négy mérkőzést rendeznek meg a második fordulóból, ahol ismét pályára lép Caroline Wozniacki, illetve szoríthatunk Babos Tímeának is, aki a japán Kimiko Date-Krumm ellen játszik.

Az első forduló eredményei:

Nicole Gibbs-Andrea Hlavackova 6/3 6/4

Monica Puig-Olga Puchkova 6/0 6/3

Julia Boserup-Kirsten Flipkens 6/4 1/6 6/2

Luksika Kumkhum-Dalula Jakupovic 7/5 6/0

Caroline Wozniacki-Coco Vandeweghe 6/3 7/6(3)

Magdalena Rybarikova-Olga Govortsova 6/3 3/6 6/2

Aleksandra Wozniak-Marcela Zakarias 3/6 6/0 6/1

Ana Ivanovic-Ursula Radwanska 4/6 6/3 6/3

Kiemelt kép forrása: wtatennis.com