Szerb házi döntő lesz Monterrey-ben, Babosék játék nélkül jutottak be a páros fináléba

Ana Ivanovic nyerte az egykori világelsők csatáját a Monterrey-ben zajló WTA torna elődöntőjében, ahol két szoros szettben múlta felül Caroline Wozniackit. A másik elődöntőben egy másik szerb hölgy, Jovana Jaksic szetthátrányból fordítva győzte le a veterán Date-Krummot, aki ezután fáradtságra hivatkozva nem vállalta a páros elődöntőt – Timiék így játék nélkül jutottak be a fináléba.

Ivanovic pályafutása 18. WTA döntőjét harcolta ki Wozniacki ellen Forrás: wtatennis.com

Ivanovic pályafutása 18. WTA döntőjét harcolta ki Wozniacki ellen
Forrás: wtatennis.com

Charlestonban jött össze az illusztrisabb mezőny, mégis Monterrey-ben rendezték a hét talán legillusztrisabb női mérkőzését, melyen két egykori világelső, a második kiemelt Ivanovic és a harmadik Wozniacki feszült egymásnak. Kettejük közül legutóbb a dán teniszező birtokolta a világranglista első helyét, az utóbbi időben viszont csak árnyéka önmagának. Ivanovic ezzel szemben a világelsőségét követő mélyrepülés után idén ismét kezdi megtalálni a ritmust. Az idei szezont tornagyőzelemmel kezdte Aucklandben és ezúttal is sikerült kiharcolnia a döntőbe jutást.

Az első játszma sorsáról a tie-break döntött, Ivanovic 3-1-es hátrányt dolgozott le, hogy végül ő kerülhessen szettelőnybe. A második játszmában úgy tűnt, minden eldől, hiszen Ivanovic 4-0-ás előnyre tett szert, de Wozniacki vissza tudott kapaszkodni a meccsbe és 4-4-re módosította az állást. Az előny elvesztése nem törte meg a szerbet, mindjárt a következő játékban breakelni tudta ellenfelét, és kialakította a 7-6, 6-4-es végeredményt.

A húszéves Jaksic a tornát megelőzően egyetlen WTA meccset nyert Forrás: esmas.com

A húszéves Jaksic a tornát megelőzően egyetlen WTA meccset nyert
Forrás: esmas.com

Ivanovic döntőbeli ellenfele honfitársa, Jovana Jaksic lesz, aki egy közel háromórás találkozón szetthátrányból fordítva, 6-7, 6-4, 6-4 arányban múlta felül a veterán japán, korábban Babos Tímeát búcsúztató Date-Krummot. Date-Krumm a második és a harmadik szettben is két játékra állt a győzelemtől, ám Jaksic többek között 11 ászának is köszönhetően a maga javára tudta fordítani a mérkőzést.

Nagy különbség van a két szerb között: Ivanovic pályafutása 18. WTA tornadöntőjére készül (eddigi mérlege 12-5), Jaksic viszont a tornát megelőzően mindössze egy WTA szintű mérkőzésgyőzelmet tudott felmutatni. Bár sosem találkoztak még profi mérkőzésen, a két játékos nagyon jól ismeri egymást. “Ana az egyik legjobb barátom, olyan, mintha a nővérem lenne és nagyon boldog vagyok, hogy ellene játszhatok holnap” – nyilatkozta Jaksic  honfitársáról.

A hosszúra nyúlt egyes elődöntőt követően Kimiko Date-Krumm nem vállalta a páros elődöntőben való szereplést, így Babos Tímea és Olga Govortsova játék nélkül jutottak be a döntőbe, ahol majd a harmadik kiemelt Jurak/Moulton páros vár rájuk.

Eredmények:

Jaksic – Date-Krumm – 6-7, 6-4, 6-4

Ivanovic (2) – Wozniacki (3) – 7-6, 6-4

A kiemelt kép forrása: abiertomonterrey.com