WTA beharangozó: Irány Bogota és Katowice

2014. április 7.
by Airon

A mai napon két újabb WTA tenisztorna kezdődik meg, aminek a két helyszíne ezúttal Lengyelországban Katowice és Kolumbiában Bogota lesz.

Katowice

Kategória: WTA Tour

Díjazás: 250,000 $

Címvédő: Roberta Vinci

vinci

Kép forrása: bigstory.ap.og

A lengyelországi tornát második alkalommal rendezik meg, mivel a 280 pontot érő WTA tornát, tavaly rendezték meg először. Ekkor az olasz Roberta Vinci meglepetésre simán legyőzte a cseh Petra Kvitovát. A címvédőnek idén sem lesz könnyű dolga, mivel hazai közönség előtt elindul Agnieszka Radwanska, aki nyilván szeretne saját szurkolói előtt tornát nyerni. Vinci dolgát továbbá Carla Suarez Navarro vagy akár a francia Alize Cornet is megnehezítheti a címvédésben. Nem lesz könnyű tehát a címvédés az olasz lány számára.

Bogota

Kategória: WTA Tour

Díjazás: 250,000 $

Címvédő: Jelena Jankovic

jankovic

Kép forrása: supersport.com

A kolumbiai tornát 2009 óta rendezik meg, ahol tavaly a szerb Jelena Jankovic tudott diadalmaskodni. Ami a tornában talán emlékezetes lehet számunkra, hogy 2013-ban párosban Babos Tímea és Mandy Minella tudott diadalmaskodni. A szerb címvédőnek egyáltalán nem lesz könnyű dolga, mivel az amerikai Sloane Stephens is pályára lép, aki idén remek formában játszik. Itt egyébként a magasabban rangsorolt kiemeltek névsora meg is szakad, mivel utánuk Karin Knapp, Anna Schmiedlova vagy Caroline Garcia neve található még a kiemeltek között. Meglátjuk tehát, hogy a szerb lány meg tudja-e védeni címét Bogotában.

Kiemelt kép forrása: cdm.me