WTA: Petkovic győzelmével zárult a charlestoni torna

2014. április 7.
by Airon

Az éjszaka folyamán a charlestoni torna is véget ért, ahol a győzelemért egy meglepetés döntő következett a végső győzelemre talán esélytelennek tartott Jana Cepelova és Andrea Petkovic között.

Az érdekesség a fináléban egyrészt Cepelova neve volt, aki még WTA tornán ilyen magasságoknak a közelében sem járt. A másik meglepetés Petkovic döntős szereplése jelentette, mivel a német lány igen hosszú sérülése után ismét jó formát mutatott ezen a versenyen és sikerült döntőbe kerülnie.

petkovic

Petkovic öröme a mérkőzés labda után
Kép forrása: greenwichtime.com

Az első játszmában rögtön a német lány kezdte brékkel a mérkőzést, azonban előnyét nem tudta sokáig tartani. A szlovák lány, aki élete első WTA győzelméért küzdött, 5-4-nél játszma labdához is jutott, azonban egy könnyed tenyeres rontással elszállt a szett befejezésének a lehetősége a számára. Cepelovát látszólag kissé meg is zavarta ez, mivel a következő adogatójátékát könnyen elvesztette, így Petkovic már a vezetésért adogathatott. Ezt pedig a magasabban rangsorolt német ki is használta és 7/5-el közelebb került a győzelemhez. A második játszmában pedig Petkovic egyre könyörtelenebbé vált a némileg megilletődött szlovák lánnyal szemben. Gyorsan elhúzott 5-0-ra, itt még Cepelova ugyan tudott két játékot nyerni, azonban a hosszú sérüléséből visszajövő Petkovic 5-2-nél már kiszerválta a mérkőzést és először lett Charleston bajnoka.

A döntőt tehát Andrea Petkovic nyerte meg, miután 7/5 6/2-re legyőzte Jana Cepelovát, és ezzel a német játékos pályafutása harmadik WTA tornáját nyerte meg egyéniben. A jövő héten a két játékos pihenni fog, akik döntős szereplésükkel jelentősen javítottak a ranglistás helyezésükön, mivel a német a 28., a szlovák pedig már az 51. pozíciót foglalja el a ranglistán.

A döntő eredménye:

Andrea Petkovic-Jana Cepelova 7/5 6/2

Kiemelt kép forrása: greenwichtime.com