Janowicz leszerepelt, majd kifakadt

Nem alakult jól a lengyelek számára a Horvátország ellen vívott Davis Kupa találkozó, hiszen legjobb játékosuk, Jerzy Janowicz mindkét egyéni meccsét elveszítette – az elsőt egy 17 éves játékos ellen.

Janowicz, a nyughatatlan Forrás: photobucket.com

Janowicz, a nyughatatlan
Forrás: photobucket.com

A világranglista 21. helyezettje a szeptemberi Világcsoport rájátszásba szeretett volna bejutni hazája válogatottjával, de csúnyán lebőgött. Janowicz-ot előbb a 17 éves Borna Coric verte meg öt szettben 2-6, 6-2, 7-5, 5-7, 6-4-re, Marin Cilic ellen pedig 2-0-ás előnyt adott le. A lengyelek végül a páros győzelmüknek köszönhetően 3-1-re kaptak ki Cilicéktől.

Janowicz a meccs után szokásához híven nem tudta véka alá rejteni a dühét, és kifakadt egy újságíróra: “Kinek képzelitek magatokat, hogy kritizáltok minket? Lengyelországnak nincsenek kilátásai sem a sportban, sem az üzleti életben, sem pedig a magánéletben. A gyerekek csak azért mennek egyetemre, hogy elhagyhassák az országot. Fészerekben edzünk, szóval miért is vártok el olyan sokat tőlünk?”

Janowicz kifakadása a sportot illetően elég rosszul időzített, hiszen neki és Kubotnak köszönhetően két lengyel is volt a nyolc között tavaly Wimbledonban, Agnieszka Radwanska pedig rendszeresen ott van az élen a hölgyeknél.

Forrás: tennistonic.com