Jankovic pályafutása 550. győzelmét megszerezve jutott be a bogotai döntőbe

Jelena Jankovic szoros kétjátszmás mérkőzést nyert Scheepers ellen és bejutott a Claro Open Colsanitas döntőjébe. Győzelmes azonban nem csak emiatt marad emlékezetes számára, ugyanis most szerezte meg pályafutása 550. győzelmét a WTA touron. A másik elődöntőben Caroline Garcia  simán győzte le Vania Kinget.

Jankovic túl van az 550. mérföldkövön Forrás: wtatennis.com

Jankovic túl van az 550. mérföldkövön
Forrás: wtatennis.com

Az első kiemelt Jankovicnak mindössze 24 percre volt szüksége, hogy 6-1-re behúzza az első játszmát, és miután a másodikban is 5-3-ra vezetett, úgy tűnt, sima kétszettes meccsnek lehetünk szemtanúi, ahol az esélyesebb játékos papírforma győzelmet arat. Scheepers azonban nem szeretett volna még az öltözőbe vonulni és kiegyenlítette az állást a második játszmában. Nagyon közel voltak a felek a tie-breakhez, mikor Jankovic 6-5-ös vezetésénél 40/15-je volt Scheepersnek, a szerb teniszező azonban zsinórban négy pontot nyert, és végül 1 óra 21 perc alatt behúzta a mérkőzést.

550. mérkőzésgyőzelmével Jankovic rendelkezik a harmadik legtöbb sikerrel az aktív játékosok közül. Nála többet csak a Williams nővérek, Venus (651) és Serena (647) mondhat magáénak. Jankovicnak egyúttal meglett a szezonbeli huszadik győzelme is, így csatlakozott a Li, Cibulkova, Radwanska, Koukalova kvartetthez.

Jankovic döntőbeli ellenfele az ötödik kiemelt Garcia lesz, aki többek között kilenc ászának is köszönhetően 6-2, 6-4 arányban nyert a hatodik Vania King ellen. Garcia odatette magát a mérkőzés végére, a második szettben 2-4-es hátrányból kapaszkodott vissza, az utolsó hét pont mindegyike az övé lett. Garcia néhány hónapja jutott be első elődöntőjébe Acapulcóban, most pedig megvan az első döntője is.

Garcia 0-6-ra áll a top10-es játékosok ellen, de ebből a hat meccsből kettőt is szorossá tudott tenni: pár éve kis híján legyőzte Maria Sharapovát a Roland Garroson, nemrégiben Miamiban pedig Serena Williamst szorongatta meg. Jankovic ellen eddig kétszer lépett pályára és mindkét találkozót elveszítette, de könnyen történhetett volna az ellenkezője is: az első meccsen három, a másodikon pedig két meccslabdát puskázott el a francia.

Eredmények:

Garcia (5) – King (6) – 6-2, 6-4

Jankovic (1) – Scheepers – 6-1, 7-5