Roland Garros döntő visszavágó, és szerb összecsapás Stuttgartban

Kialakult az elődöntő párosítása a stuttgarti WTA Premier tornán, ahol Errani – Sharapova, és Jankovic – Ivanovic mérkőzéseket rendeznek. 

Errani visszavághat a Roland Garros vereségért Forrás: twitter.com/wta

Errani visszavághat a Roland Garros vereségért
Forrás: twitter.com/wta

A 2012-es Roland Garros döntőjének résztvevői néznek farkasszemet az első elődöntőben. A mérkőzés tétje nem csupán a döntőbe jutás, hanem a világranglista tizedik helye. Sharapova már a Radwanska elleni negyeddöntőben is a top tízért játszott, és a kétszeres címvédő könnyedén ejtette ki az első kiemelt lengyel játékost. Az volt világelső orosz úgy nyert Radwanska ellen, hogy a mérkőzés első percétől vezetett, igaz a győzelemhez nyolc mérkőzéslabdára volt szüksége. Nem volt ennyire könnyű dolga Erraninak, aki a spanyol Carla Suarez Navarro ellen lépett pályára. A három játszmás találkozó döntő szettjében a spanyol 3-0-ás Errani vezetésnél csuklósérülés miatt kénytelen volt feladni a mérkőzést, így összejöhetett a 2012 RG visszavágója. A két játékos előző négy mérkőzését rendre Sharapova nyerte, és most is ő az összecsapás esélyese.

A torna másik ágán Ivanovic – Jankovic elődöntőt rendeznek. A találkozó érdekessége, hogy a két játékos eredetileg az első fordulóban találkozott volna, de Cibulkova visszalépése miatt a szervezők átalakították a sorsolást, így Ivanovic is kiemeltként indulhatott a tornán. Jankovic az elődöntőben az orosz Kleybanovát verte két szettben, míg Ivanovic a szintén orosz, az előző fordulóban Halepet legyőző Kuznetsova volt. A mérkőzést a szerb szépség három játszmában nyerte, köszönhetően az orosznál sokkal stabilabb játékának.

Eredmények:

[8] Sara Errani (ITA) – Carla Suarez Navarro (ESP) 6-3 6-7 3-0 visszalépett
5] Jelena Jankovic (SRB) – Alisa Kleybanova (RUS) 6-4 6-3
[6] Maria Sharapova (RUS) – [1] Agnieszka Radwanska (POL) 6-4 6-3
[9] Ana Ivanovic (SRB) – Svetlana Kuznetsova (RUS) 6-3 2-6 6-4