ATP, Bukarest: Grigor Dimitrov a bajnok!

2014. április 27.
by DGM96

Az első kiemelt bolgár a címvédő Lukas Rosolt verte a döntőben.

Napjaink legnépszerűbb “teniszpárja” nagyszerűen teljesített a héten. Marija Sharapova mellett az ő kedvese is finalista volt a mai nap, a “Baby Federerrel” szemben ráadásul még játszmát sem bírt elvenni egy versenyző sem. A másik ágon a tavaly bajnok csehnek valamivel körülményesebb útja volt a mai mérkőzésig. Alapból, nem kiemeltként, egy körrel hamarabb kapcsolódott be a tornába ellenfelénél, ám ez sem tartotta vissza abban, hogy két kiemeltet búcsúztasson, a finn Nieminnent (8.) és a korábbi háromszoros bajnok Simont (4.).

Névtelen2

forrás: atpworldtour.com

A találkozó egy break-váltással kezdődött, ami után nem termett sok babér az éppen aktuális fogadónak, majd a rövidítés kapujában Rosolnak négy játszmalabdája is volt, de Dimitrov egy nagyon küzdelmes játékban kiharcolta a játszmát lezáró játékot, ahol már messze ő volt a jobb, az első 5 pontot ő nyerte meg, ez pedig bőven elég volt a nyitó játszmához.

Az első szettben úgy tűnik, Rosol minden puskaporát ellőtte. A folytatásban csak egyszer tudta hozni a szerváját a címvédő, így a jövő (egyik) legnagyobb ígéretének sikeréhez semmi kétség nem fért.

Végeredmény: Dimitrov (1.) – Rosol 7/6(2) 6/1

Játszmavesztés nélkül diadalmaskodott a bolgár tehetség.
forrás: twitter.com

A bolgár teniszezőt nem zökkentette ki, hogy ezen a héten volt karrierje során először top-kiemelt. A négy mérkőzés során mindössze kétszer veszített játékot adogatóként, ami, bár ebben az esetben csalóka (4 meccs kellett a tornagyőzelemhez), de két mérkőzésenként egy bukott szerva-game-t jelent. Dimitrovnak ez volt pályafutása során a harmadik, idén a második tornagyőzelme, ezzel ő a szezon negyedik teniszezője, aki túl van már a második sikerén, jutalma a 250 pont mellett a jövő heti ranglista 13. helyének birtoklása, mely karrierjének eddigi legelőkelőbb pozíciója.

A kiemelt kép forrása: twitter.com