WTA Beharangozó: Ki lesz az új bajnok Oeiras-ban?

2014. április 27.
by Airon

A jövő héten egyetlen női tornát rendeznek meg, ahol a portugáliai Oeiras-ban egészen biztosan új bajnok emelheti magasba a döntőben a trófeát.

Oeiras

Kategória: WTA Tour

Díjazás: 250,000 $

Címvédő: Anastasia Pavlyuchenkova

pavlyuchenkova

Pavlyuchenkova idén bizotsan nem véd címet a portugáliai tornán
Kép forrása: wtatennis.com

A portugáliai tornát 2009 óta rendezik meg, ahol eddig öt különböző országból került ki a végső győztes. Eddig Yanina Wickmayer, Anastasija Sevastova, Anabel Medina Garrigues, Kaia Kanepi és Anastasia Pavlyuchenkova győzelmét tapsolhatta meg az ottani közönség. Idén azonban egészen biztosan nem lesz címvédés, mivel az orosz játékos nem lesz ott Oeiras-ban. A 2014-es tornának viszont így sem lesz gyenge a névsora a tavalyi bajnok távollétében. Na de lássuk, kikből kerülhet ki az idei győztes.

Carla Suarez Navarro első kiemeltként mindenképpen esélyesnek számít, főleg salakon, azonban kemény út vár rá, mivel már a negyeddöntőben összecsaphat a cseh Lucie Safarovával. A felső ág alsó negyedében is igen erős nevek találhatók. Itt meg kell említeni a korábbi US Open bajnok Samantha Stosurt vagy az észt Kaia Kanepi-t, aki már volt a verseny bajnoka.

Az alsó ág is tartogathat igen érdekes mérkőzéseket. A feltörekvő kanadai Eugenie Bouchard második kiemeltként indul a tornán, azonban a döntőig két név is felmerülhet, aki megfékezheti. Az olasz Roberta Vinci és az orosz Svetlana Kuznetsova is vetélytársa lehet a montreali születésű játékosnak a döntőbe jutásért, mivel két igen jó salak pályás játékosról beszélünk. A sorsolás alapján nem kizárt, hogy Bouchard egymás után mérkőzhet meg a két teniszezővel.

Igen jó versenyre lehet számítani, azonban szinte lehetetlen megtippelni ki viheti haza a győzelemért járó kupát és a 250 ezer dollárt jövő hét szombaton.

Kiemelt kép forrása: cdm.de