Berlocq lett Oeiras bajnoka

2014. május 4.
by Írókéz

 

A Portugal Open döntőjét a toronymagas esélyes Tomas Berdych és a meglepetés-ember Carlos Berlocq vívták. Az elején úgy tűnt, igen gyorsan érvényesülni fog a papírforma.

A cseh játékos a meccs elején villámrajtot vett, erőteljes és gyors játékkal 6/0-ra nyerte az első szettet. Az argentin fiú nemigen találta a ritmust, 4 bréklabdából csak egyet tudott a játszma során hárítani.

forrás: img.vavel.com

forrás: img.vavel.com

Berlocq-ot azonban nem olyan fából faragták, hogy ezek után feladja a meccset. Az argentin sportolók hagyományosan nagy küzdők, és ezt Berlocq-ról is el lehet mondani, aki – amint arról hírt is adtunk – tavaly, harminc évesen nyerte élete első ATP-tornáját.   A dél-amerikai játékos óriási szívvel harcolt a második szettben, igyekezett versenyben maradni minél tovább, miközben Berdych – talán kissé túl könnyelműen – sorra herdálta el a lehetőségeit. Az év elején viselt argentin futballmezt agyonmosott Atletico Madrid mezre cserélő cseh játékos csak kettőt tudott kihasználni hét bréklehetőségéből. Ennek az lett a következménye, hogy szoros lett a játszma vége. Berdych 5-4-re vezetett, amikor valahogy elvesztette a fonalat, mert innen Berlocq hat játékot nyert egyhuzamban. Talán szerepet játszott ebben az is, hogy a csehet kétszer is figyelmeztetésben részesítették – teljes joggal – időhúzásért.

Carlos Berlocq-ot végigkísérik a 6/0-ák pályafutása során. Már élete első mérkőzését is 6/0 6/0-ra nyerte, a másodikat pedig ugyanilyen arányban veszítette el, valószínűleg megismételhetetlen teljesítményt nyújtva ezzel. Most pedig, a nyitó szett 0/6-ja után a döntő játszmában egészen extra adogatóteljesítménnyel rukkolt elő: 16 első szervájából 15-öt beütött, ami azt eredményezte, hogy simán hozta az adogatásait. Közben mellesleg elvette a teljesen szétesett Berdych szerváit is, és egy fordulatos mérkőzésen, igazi “női” eredményt produkálva, 0/6  7/5  6/1-re legyőzte top 10-es ellenfelét. Berlocq az egész torna alatt mindössze egy játszmát veszített, a döntőben, azt viszont nullra.

Az argentin fiú élete első 30 évében egyetlen ATP-tornát sem tudott megnyerni, azóta viszont évente behúz egyet. Mostani győzelmét újszülött kisfiának ajánlotta.

Kiemelt kép forrása: i4.eurosport.com