WTA Beharangozó: Madrid

2014. május 4.
by DGM96

Jön a hölgyek első jelentős salakpályás versenye.

Kategória:Premier
Borítás:Salak
Díjazás:$4,236,425
Címvédő:Serena Williams

A spanyol főváros 1996-ban került fel először a hölgyek turnéjába, ekkor egy valamivel alacsonyabb rangú tornaként, de az is a Roland Garros előtti felkészülési versenyek egyike volt, mely 2003-ig állt fent. Következőleg pedig 2006-ban és 2007-ben volt helyszíne a város az év végi VB-nek, mai formájában pedig 2009 óta működik, Mutua Madrid Open néven. A torna legeredményesebb versenyzője a kétszeres címvédő Serena Williams, aki 2010-ben párosban is bajnok lett nővére oldalán.

A tábla

Serena_Williams_560

Triplázásra készül a világelső
forrás: madrid-open.com

Serena (1.) a selejtezőből feljutott Bencic ellen kezd, utána jöhet a Nara-Peng találkozó győztese, majd az oeirasi bajnok Suarez Navarro (14.) várhat rá a 16 között. A negyeddöntőben a 2011-es győztes Kvitova (5.) érkezhet, aki ma sikerrel vette az első kört. A tábla felső felébe került Simona Halep (4.) is, napjaink feltörekvő tehetségének nem lehet nehéz dolga eljutni a nyolcig, ahol Jankoviccsal (6.) vagy Ivanoviccsal (11.) mérkőzhet meg az elődöntőbe jutásért.

A tábla alsó felének felső negyedébe sorsolták Agneiszka Radwanskát (3.) aki a lehető legnehezebb első körös ellenfélt kapta a kanadai Bochard személyében, továbbjutás esetén sem várhat utána könnyű akadály, hiszen jó esélye van ezután Svetlana Kuznetsovával összefutnia, aki Oeirasban döntőzött. A 16 között pedig a Vinci-Makarova-Wozniacki (13.)-hármas valamelyike várhat rá, a negyeddöntőben pedig Kerber (7.) vagy Errani (10.).

A legalsó negyed lett a legszorosabb. A Stuttgartban triplázó Sharapova (8.) már tovább is jutott az első körben és készülhet Christina McHale ellen, utána pedig a melbourne-i finalista Cibulkovával (9.) csaphat össze. Az ottani meccs győztese Li-vel (2.) találkozhat majd a negyeddöntőben, akinek csak Sloane Stephens (16.) jelenthet majd akadályt az odáig vezető út során.

A kiemelt kép forrása: nl.wikipedia.org