A világelső Murray legyőzésével jutott be az elődöntőbe Rómában

2014. május 17.
by Airon

A tegnapi este folyamán egy mérkőzés maradt hátra a római mesterverseny negyeddöntőiből. Ezt a fantasztikus találkozót Rafael Nadal és Andy Murray játszotta.

Bármennyire Nadal számít jobb játékosnak salakon, mégis ő jutott el nehezebben a négy közé. A spanyolnak kétszer kellett döntő szettet játszania, ezzel szemben  a brit könnyedén menetelt idáig. A két játékosnak ez volt a tizenkilencedik mérkőzése, ahol összesítésben Nadal vezetett 13-5-re.

nadal7

Nadal egy elképesztő mérkőzésen múlta felül Murray-t
Kép forrása: thehindu.com

Az első játszmában nem hihettünk a szemünknek. Bár tudtuk, hogy a mallorcai eddig nem játszott igazán jól a tornán, azonban közel sem lehetett arra számítani, hogy Murray alaposan bekezd. A világranglista nyolcadik, több parádés ütést is produkálva villámgyorsan 6/1-re megnyerte az első játszmát. A második szettben viszont lényegesen megváltozott a játék képe. A világelső úgy tűnt, hogy kezd ébredezni és egyre jobban tudta irányítani a pontokat. Meg is lett az eredménye, Nadal 6/3-al kiegyenlített, és kiharcolta a döntő szettet. A döntő játszmában sokáig fej-fej mellett haladt a két klasszis. 4-4-nél Nadalnak volt lehetősége a brékre, azonban Murray ismét parádés teniszt tudott elővenni. A címvédő viszont a végére sikeresen megtörte Murray-t, mivel előbb elvette 5-5-nél a szerváját, majd 6-5-nél be is tudta fejezni a mérkőzést.

Nadal ezzel tovább harcolhat a címvédésért, amiben következő ellenfele a bolgár Grigor Dimitrov lesz, Murray pedig nem lehet csalódott, mivel parádés teniszt játszva szorongatta meg a salakkirályt.

A negyeddöntő eredménye:

Rafael Nadal-Andy Murray 1/6 6/3 7/5

Kiemelt kép forrása: internazionalibnlditalia.com