Jöhet a huszadik Nadal-Murray összecsapás az elődöntőben

Két negyeddöntő, aminél kevesen hittünk a mai befejezésben. Az eső ugyanis igen csak megcsúsztatta a programot, viszont sikeresen kialakult az elődöntő mezőnye a sötétedés előtt.

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014

Nadal visszavágott a monte carloi vereségért Ferrernek
Kép forrása: rolandgarros.com

Egyrészt a tavalyi döntő visszavágója tehát jó nagy csúszással kezdődhetett csak el. Nem ért senkit meglepetésként, hogy Rafael Nadal és David Ferrer találkozója összejöhetett, mivel mind a ketten magabiztosan teniszeztek idáig. A revánsra azonban most inkább a címvédő gondolhatott monte carloi veresége miatt. Az első játszmában a világelső ennek ellenére nem tudott rendesen felpörögni és ez a szettjébe is került. Az alacsonyabban rangsorolt spanyol megszerezte a vezetést 6/4-el. A második játszmában fordult a kocka. A nyolcszoros bajnok kezdett felébredni és honfitársa egyre több védekezésre kényszerült. Nadal irányított és 6/4-el kiegyenlített. Ekkor nagyjából 1 és negyed órájuk jutott az esetleges befejezésre a sötétedés miatt. Arra viszont senki nem számíthatott, hogy Ferrer teljes mértékben össze fog zuhanni. A világranglista ötödik előbb rengeteg hibát vétve elvesztette 6/0-ra a harmadik játszmát, majd a folytatásban csak 0-3-nál tudott újra játékot nyerni. A valenciai teniszező innentől már csak abban reménykedhetett, hogy tudja a lépést tartani riválisával és kiharcolja a holnapi folytatást. Az újabb nagy hibák ezt azonban már nem tették lehetővé és Nadal 6/1-el lezárta a mérkőzést. A mallorcai tehát győzelemmel ünnepelte meg tegnapi születésnapját és várhatja a folytatást az elődöntőben.

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014

Ekkor még kevesen hitték, hogy ma vége lesz a találkozónak
Kép forrása: rolandgarros.com

A másik negyeddöntőben készülhetett a francia közönség, mivel Gael Monfils lépett pályára a Philipp Chatrién. A hazai játékos az eddigi legnagyobb erőpróbára készült a brit Andy Murray ellen. Egy darabig úgy tűnt, hogy a kétszeres Grand Slam bajnok gyorsan eldönti a továbbjutás kérdését, hiszen az első két szettet 6/4 6/1-re megnyerte. Ekkor azonban kezdett éledezni a francia és egy kemény játszma végén 6/4-el szépített. A show-man elkezdett egyre nagyobb tűzben égni és a következő fél órában sikerült kiharcolni 6/1-el a mindent eldöntő ötödik játszmát. A bökkenő csak az volt, hogy kezdett percről-percre sötétedni. A Supervisor arcáról ráadásul inkább azt lehetett leolvasni, hogy esélytelen a folytatás. A két játékos ennek ellenére tovább játszott, viszont ami ezután következett teljesen elképesztő volt. Monfils, aki a negyedik szettben teljesen feltüzelte magát, egy csapásra elvesztette a fonalat. Azt hihettük, hogy majd az utolsó rövid szakasz a huszonharmadik kiemeltnek lehet előny, de egyáltalán nem így lett. Monfils a végjátékra egy szokatlan rövidzárlatot kapott és mindösszesen 24 perc alatt 6/0-ra elveszítette a szettet. Murray tehát furcsa körülmények között, de még ma be tudta fejezni a találkozót. A világranglista hetedik bejutott az elődöntőbe, ahol majd megpróbálhat Nadalnak visszavágni a római vereségért.

Az elődöntőket majd péntek délután rendezik majd meg. A legjobb négy között tehát Rafael Nadal és Andy Murray mérkőzik meg, valamint egy Ernests Gulbis-Novak Djokovic csatát láthatunk majd.

Az elődöntők eredményei:

Rafael Nadal-David Ferrer 4/6 6/4 6/1 6/0

Andy Murray-Gael Monfils 6/4 6/1 4/6 1/6 6/0

Kiemelt kép forrása: rolandgarros.com