WTA: Halep hazai közönség előtt, Petkovic Bad Gasteinben nyert tornát

Tegnap két női verseny is a végéhez ért. Bukarestben hazai, még Bad Gasteinben német győztesnek tapsolhatott a közönség.

Bukarest

halep2

Halep egy tornagyőzelemmel ajándékozta meg hazai pályán szurkolóit
Kép forrása: usatoday.com

A romániai tornát már csak a szervezés miatt is meg kell említeni, mivel ezt Márky Jenőnek köszönhetjük.  Az első ízben megrendezésre kerülő tornán szerencsére 1-2 sztárjátékos is elindult, akik végül a döntőig meg sem álltak. A finálét végül Simona Halep és Roberta Vinci játszották. A két játékos pazar wimbledoni szereplésük után továbbra is jó formában van, azonban kettejük mérkőzésén igen csak egy oldalú küzdelem folyt. Halep ugyanis rettentően könnyedén nyert, mindösszesen négy játékot engedélyezett a 2014-es wimbledoni páros verseny egyik bajnokának. A világranglista harmadik 6/1 6/3-as győzelmével tehát otthon tartotta a trófeát egy fantasztikus hét után, ahol csak egy játszmát veszített az egész torna során. A román lánynak úgy tűnik jól megy a szereplés a Márky Jenő által megszervezett versenyeken, mivel tavaly Budapest után itt is nyerni tudott. Ez volt Halep nyolcadik WTA tornagyőzelme pályafutása során.

A döntő eredménye:

Simona Halep(1)-Roberta Vinci 6/1 6/3

Bad Gastein

Andrea Petkovic

Petkovic megfékezte a parádésan teniszező Rogers-et a döntőben
Kép forrása: tennisnow.com

Az ausztriai tornán egy új névvel ismerkedhettünk meg gyakorlatilag teljesen a semmiből. A 21 éves amerikai Shelby Rogers ugyanis a héten meglepetéseket halmozott egymás után. Nem elég, hogy feljutott a selejtezőből, a múlt hét során Carla Suarez Navarro-t, Camila Giorgi-t és a másik wimbledoni bajnok Sara Errani-t is elbúcsúztatta. A döntőben a német Andrea Petkovic várt rá, aki a szintén amerikai Grace Min ellen szett hátrányból fordítva nyerte meg az elődöntőjét. A tegnapi fináléban azonban a torna negyedik kiemeltje még érvényesíteni tudta a rutinját riválisával szemben és viszonylag simán, 6/3 6/3-ra diadalmaskodott a Bad Gastein-i verseny utolsó mérkőzésén. Petkovic sérülése óta egyre jobb formában játszik, idén már másodszor sikerült tornát nyernie Charleston után. Az amerikai lány pedig a vereség ellenére sem lehet csalódott, mivel három remek játékost győzött le.

A döntő eredménye:

Andrea Petkovic(4)-Shelby Rogers 6/3 6/3

Kiemelt kép forrása: sport.hotnews.ro

A hozzászólások le vannak zárva.