Karlovic címvédésre készül Bogotában

Ivo Karlovic Bernard Tomic ellen védheti meg címét a Claro Open Colombia névre hallgató kemény pályás versenyen.

Karlovic 35 évesen is trófeákért küzd Forrás: atpworldtour.com

Karlovic 35 évesen is trófeákért küzd
Forrás: atpworldtour.com

A horvát óriás tavaly vírusos agyhártyagyulladásból felgyógyulva tudta megnyerni a tornát, mikor az is kétséges volt, hogy egyáltalán ütőt tud-e majd ragadni. Azóta számos, korához és képességeihez mérten nagyszerű szereplést tudott felmutatni az ATP touron, például most Radek Stepanek legyőzésével ismét bejutott a döntőbe – ezzel Nadal, Federer és Djokovic mellett már ő is elmondhatja magáról, hogy négy tornadöntőt is játszott az idényben.

Karlovic egy óra és 42 perc leforgása alatt tudta 6-4, 3-6, 6-4 arányban felülmúlni ellenfelét, aki szintén veteránnak számít a mezőnyben: Karlovic és Stepanek a top100 azon három játékosa közé tartozik, akik a 70-es években születtek. Az első játszma elvesztése után Stepanek a második elején 21 pontból 17-et megnyerve hamar 3-0-ás előnybe került és sikerült kiharcolnia a döntő játszmát. Itt azonban Karlovicnak sikerült előnybe kerülnie, a játszma végén egy nyolc ütéses röpteváltást követően megszerezte a győzelmet.  A 22 ászt ütő 35 éves játékos negatív mérleggel rendelkezik a tornadöntőkben, 11 alkalomból ötször sikerült győznie. Idén már három finálét is játszott, nyernie azonban egyszer sem sikerült (Memphisben Nishikori, Düsseldorfban Kohlschreiber, Newportban pedig Hewitt győzte le).

Karlovic idei első trófeáját a szebb napokat is megélt Bernard Tomic ellen szerezheti meg. Az ausztrál korábban 27. is volt a világranglistán, jelenleg csípőműtétje után  a top100-on kívül van. Tomic az elődöntőben a 33 éves Dominikai Köztársaságbeli Victor Estrella Burgos ellen nyert egy közel három órás mérkőzést – 7-6, 6-7, 7-6. Estrella Burgos pályafutása során először jutott elődöntőbe ATP tornán és első top20-as győzelmét is itt szerezte Richard Gasquet ellen.

Tomic és Karlovic egyszer találkozott egymással ATP tornán, tavaly Tájföldön az ausztrál örülhetett. A fogadóirodák szerint Karlovic kicsivel esélyesebb a győzelemre.

Bet-at-home oddsok: Tomic – 2,00; Karlovic – 1,75

Média ajánlat: promotion@teniszvilag.com

ATP 250, Bogota, elődöntők:

Karlovic – Stepanek – 6-4, 3-6, 6-4

Tomic – Estrella – 7-6, 6-7, 7-6

A kiemelt kép forrása: bp.blogspot.com

A hozzászólások le vannak zárva.