Első tornagyőzelme kapujában az osztrákok új üdvöskéje

2014. augusztus 1.
by Airon

A Kitzbühel-i ATP tornán az osztrák nézőknek bőven volt örömre okuk egy nap alatt kétszer is. A hazaiak legnagyobb tehetsége ugyanis mai két győzelmével már a trófeáért küzdhet szombat. Ellenfele a másik feltörekvő csillag, a belga David Goffin lesz.

thiem3

Dominic Thiem hazai közönség előtt nyerheti meg első ATP tornáját
Kép forrása: atpworldtour.com

Dominic Thiem a pénteki napnak úgy vágott neki, hogy a legjobb nyolc között játszott a spanyol Marcel Granollers ellen.  A barcelonai játékos idén közel sincs élete legjobb formájában, ráadásul Thiem 2014-ben már kétszer is le tudta győzni. Ez harmadszor sem volt másképp, az osztrák fiú két szoros mérkőzésben harcolta ki az elődöntőt. A legjobb négy között Juan Monaco következhetett, aki ellen már a 20 éves teniszező számára pályafutása első ATP fináléja volt a tét. Gondolhattuk, hogy talán megremeg ettől a lehetőségtől, azonban ennek apró jeleit sem láthattuk rajta. Részben a hazai közönség támogatása, és mellé egy adag tehetség. Dominic Thiem egyszerűen megsemmisítette argentin riválisát. Az eredmény 6/3 6/1 lett, a Wiener Neustadt-i srác pedig szombaton további örömöket okozhat hazai szimpatizánsainak.

goffin

Goffin egy óriási csatában győzte le Gonzalez-t
Kép forrása: atpworldtour.com

A másik elődöntőben a belga David Goffin küzdött meg a torna abszolút meglepetésnek számító játékosával. Az argentin Maximo Gonzalez ezen a tornán már Pablo Carreno Bustát és Lukas Rosolt is elbúcsúztatta. A világranglista 104.-nek azonban Goffin már túl erősnek bizonyult. Mind a két játékos élete első ATP döntőjéért küzdhetett meg, a nyomást azonban a rocourt-i fiú sokkal jobban bírta. Az első szettet pedig még Gonzalez ugyan meg tudta nyerni, innen viszont ellenfele akarata érvényesült. Goffin 6/4 6/3-al végül fordítani tudott, így ő játszik majd az osztrák Dominic Thiem ellen szombati döntőben.

A fináléban tehát két feltörekvő tehetség csap majd össze szombat délután az osztrák városban. A nagyobb kérdés inkább, hogy ki fog nyerni, mivel a hazai publikum nem vitás kinek fog drukkolni holnap.

A negyeddöntő eredményei:

Juan Monaco-Andreas Seppi 6/2 3/6/3

Domini Thiem-Marcel Granollers 6/4 7/5

Az elődöntő eredményei:

David Goffin-Maximo Gonzalez 5/7 6/4 6/3

Dominic Thiem-Juan Monaco 6/3 6/1

Kiemelt kép forrása: tt.com

A hozzászólások le vannak zárva.