US Open: Djokovic és Murray a nyolc között, Raonic kiesett

A férfiaknál a nyolcaddöntők első felvonását rendezték a US Open második hétfőjén. A világelső Novak Djokovic és a 2012-es bajnok Andy Murray játszmavesztés nélkül hozta a maga meccsét. Milos Raonic egy helyi idő szerint hajnali fél háromig tartó csatában kapott ki a japán Nishikoritól.

Murray hétmeccses vereségsorozatot szakított meg top10-esek ellen Forrás: atpworldtour.com

Murray hétmeccses vereségsorozatot szakított meg top10-esek ellen
Forrás: atpworldtour.com

A játéknap legizgalmasabbnak ígérkező párharcának a Murray – Tsonga összecsapás tűnt, de Toronto bajnoka végül szettet sem tudott nyerni a skót ellen. A szoros első játszma sorsáról úgy tűnt, csak a tie-break fog majd dönteni, ám Murray a 12. játékban magához ragadta a kezdeményezést és lebreakelte ellenfelét. Tsongának megvoltak az esélyei ahhoz, hogy szorossá tegye a találkozót, ám sem a második, sem pedig a harmadik játszmában nem sikerült megőriznie a breakelőnyt – Andy Murray két óra és 35 perc leforgása alatt 7-5, 7-5, 6-4-el jutott a negyeddöntőbe. Murray formájáról sokatmondó tény, hogy a 2013-as wimbledoni sikere óta most először tudott top10-es játékos ellen nyerni. A legjobb nyolc között majd Novak Djokovic ellen kell pályára lépnie, akit a 2012-es fináléban öt játszmában tudott legyőzni.

A zsinórban ötödik US Open döntőjére készülő Novak Djokovic remekül kezdte nyolcaddöntős mérkőzését Philipp Kohlschreiber ellen, csak egy játékot engedett át a németnek. A másodikban az Isner ellen három tie-breaket nyerő Kohlschreiber összekapta magát és 5-4, 40/30-nál szettlabdához jutott. Djokovic azonban nem akart a szükségesnél több időt a pályán tölteni és a játszmalabda hárítása után a maga javára fordította az állást – 7-5. A harmadik játszma sorsáról egy korai break döntött, amely a szerb nevéhez fűződik. A végeredmény 6-1, 7-5, 6-4 lett, Djokovic 22. egymást követő Grand Slam tornáján is bejutott a legjobb nyolc közé.

Nishikori hajnalba nyúló csatát nyert Forrás: atpworldtour.com

Nishikori hajnalba nyúló csatát nyert
Forrás: atpworldtour.com

A játéknap legdrámaibb találkozójára az esti programban került sor. Valószínűleg ez a tény is nagyot dobott a helyzet drámaiságán, hiszen a Nishikori – Raonic csata helyi idő szerint hajnali 2 óra 26 perckor ért véget. Mindkét játékos eséllyel pályázik az év végi VB-n való részvételre, ennek megfelelően szoros és izgalmas csatát láthattunk a két teniszezőtől. Raonic 86 nyerőt ütött, melyek közül 35 ász volt, de ez is kevésnek bizonyult a japán ellen, aki kétszer is szetthátrányban volt, de a végén mégis ő örülhetett – 4-6, 7-6, 6-7, 7-5, 6-4.

Nishikori következő ellenfele a harmadik kiemelt Wawrinka lesz, aki Tommy Robredo ellen nyert négy játszmában. A mérkőzésen két szoros játszma is volt, összességében véve azonban egyértelműen Wawrinka dominált: 75 nyerőt vágott ellenfele térfelére, ebből 27-et a harmadik játszmában. Robredo a meccs egészét tekintve 19 nyerő ütésig jutott.

A keddi napon az alsó ág nyolcaddöntős mérkőzéseivel folytatódik a US Open férfi versenye, ahol Cilic – Simon, Monfils – Dimitrov, Berdych – Thiem és Federer – Bautista találkozókat rendeznek.

US Open, férfi nyolcaddöntő, eredmények:

Djokovic (1) – Kohlschreiber (22) – 6-1, 7-5, 6-4

Murray (8) – Tsonga (9) – 7-5, 7-5, 6-4

Wawrinka (3) – Robredo (16) – 7-5, 4-6, 7-6, 6-2

Nishikori (10) – Raonic (5) – 4-6, 7-6, 6-7, 7-5, 6-4

A kiemelt kép forrása: usopen.org

A hozzászólások le vannak zárva.