ATP beharangozó: Metz

2014. szeptember 14.
by DGM96

Ez a hét a Davis-kupáról és a haza szolgálatáról szólt, hétfőtől azonban újra az egyéni dicsőség lesz a tét. A World Tour egy kisebb, franciaországi tornával folytatódik.

Kategória:ATP World Tour 250
Borítás:Fedett pálya
Díjazás:€ 485,760
Címvédő:Gilles Simon
Gilles Simon Metz champion 2013

forrás: tennisandco.wordpress.com

A Moselle Opent 1980-ban rendezték meg először, és a kezdettől 1988-ig minden páros számú évben bonyolították le a férfiak számára. Ezután egy nagyon hosszú szünet következett, ami 2003-ig tartott, de azóta Metz folyamatosan vendégül látja az ATP mezőnyét. Természetesen a franciák dominálják a torna történelmét, de azért megemlítendő, hogy 2006-ban egy akkor 19 éves szerb srác, egy bizonyos Novak Djokovic is bajnok tudott lenni. Az utóbb említett dominanciát mi sem bizonyítja jobban mint az, hogy 2009 óta mindig hazai teniszező emelhette magasba a trófeát. 2009-ben még Gael Monfils (2.) örülhetett, 2010-től tavalyig pedig Gilles Simon és Jo Wilfried-Tsonga (1.) osztozkodott a győzelmeken, 2013-ban például Simon megakadályozta az akkori kétszeres címvédő honfitársát a triplázásban.

Címvédésre idén sem kerülhet sor, mert a tavalyi győztes nem nevezett be a tornára, de Tsonga ott lesz, egyenesen a tábla tetején találhatjuk majd, és erőnyerőként nem kell játszania az első körben. A legjobb tizenhat között Roger-Vasseleinnel, vagy a luxemburgi Müllerrel kezdi meg a versenyt, a negyeddöntőben David Goffin (8.), az elődöntőben legnagyobb eséllyel Chardy (5.) vagy Kohlschreiber (3.) érkezhet majd. A tábla másik felén Monfils található. Az első ellenfele a selejtezőből fog érkezni, aztán Jerzy Janowicz (7.) lehet a következő ellenfél-aspiráns. A döntőbe jutásért pedig Lucas Rosollal (4.) vagy Joao Sousával (6.) mérkőzhet meg az előzetes latolgatások alapján.

A kiemelt kép forrása: fr.wikipedia.org

A hozzászólások le vannak zárva.