Goffin kiejtette Tsongát, megnyílt az út Monfils előtt Metzben

Tegnap már a negyeddöntőket bonyolították le. A legjobb nyolc küzdelmei meghozták a torna eddigi legnagyobb meglepetését: Kiesett Jo-Wilfried Tsonga.

struff3

Struff igen hamar megnyerte a német csatát
Kép forrása: tennisnet.com

Délután kettőt ütött az óra, amikor egy abszolút német negyeddöntőnek lehetett szemtanúja az aktuális Metz-i játéknapra kilátogató publikum. Ekkor ugyanis Philipp Kohlschreiber és Jan-Lennard Sttuff érkezett meg a center pályára. A mérkőzésnek azonban hamar vége lett, mivel Kohlschreiber-en a találkozó kezdetétől igen erősen meg lehetett figyelni, hogy fizikálisan nincs minden rendben nála. Ez persze nem von le semmit Struff érdemeiből, aki a mindössze negyed óráig tartó összecsapáson rendkívül agresszívan, sok nyerővel teniszezett. Az idősebb német játékos 5-0-s hátránynál valószínűleg betegség miatt feladta a meccset, így Struff már ott volt az elődöntőben, ekkor még várta az ellenfelét.

goffin

Goffin nem kis meglepetésre legyőzte Tsongát
Kép forrása: sudinfo.be

Arra viszont kevesen számíthattak, hogy Jan-Lennard Struff ellenfele nem Jo-Wilfried Tsonga lesz a mai elődöntőben. A hazai közönség az első szett után még nyugodt lehetett, a torna első kiemeltje villámgyorsan 6/1-el vezetést szerzett. A francia 4-4-nél már közel járt a sikerhez, amikor Goffin adogatását 0-30-al indította, azonban a játék elvesztése miatt nem lehetett túlságosan boldog. A belga a következő játékban még játszma labdához is jutott, azonban a szettet csak a Tiebreak döntötte el. A rövidítésben fantasztikus labdameneteket vívott a két játékos, 5-4-nál azonban Tsongának sokba került egy kettős hiba. A következő pontot ugyan még hozta, Goffin viszont egy ásszal lezárta a szettet és kiegyenlített. a döntő játszmában 5-5-ig elment a két fél, amikor megtört a jég. Goffin kellően agresszív tudott lenni és elvette Tsonga adogatását. A belga fiú pedig a győzelemig már meg sem állt, kiszerválta a mérkőzést. Goffin tehát a torna eddigi legnagyobb meglepetését okozva legyőzte Tsongát és készülhet a Struff elleni elődöntőre.

monfils4

Monfils küzdhet tovább a hazai tornagyőzelemért
Kép forrása: youtube.com

A harmadik negyeddöntőben érkezett újra a hazai show-man. Gael Monfils ezúttal a lengyel Jerzy Janowicz-al nézett farkasszemet, így fel lehetett készülni egy igazi szőnyegbombázásra. Kettejük között szorosabb mérkőzésre lehetett számítani, azonban Monfils elképesztően okos teniszt húzott a tarsolyából és végig uralta a mérkőzést, aminél persze segítették a hatékonyan működő első szervái. Nagyon fontos pillanatban elvette Janowicz szerváját az első szettben, majd 6/3-al előnybe került. A második játszmában a lengyelnél nagyon úgy tűnt, hogy nem érintette jól a nyitó szett elvesztése, mivel hamar break hátrányba került a másodikban is. Monfils pedig az előnytől kezdve tökéletesesen nyugodtan játszott, majd 5-4-nél véget vetett a találkozónak. A hazai közönség egyik kedvence tehát bekerült az elődöntőbe magabiztos győzelme után.

sosusa

Sousa óriási csatában verte Mathieu-t
kép forrása: youtube.com

Monfils ekkor már drukkolhatott honfitársának. Paul-Henri Mathieu ugyanis a portugál Joao Sousa ellen szerette volna tovább folytatni a menetelését. Aszabadkártyával induló játékos a második fordulóban meglepetésre legyőzte Rosol-t, a jó formáját pedig az első játszmában is tovább tudta vinni a hatodik kiemelt ellen. A francia házi elődöntőhöz azonban Sousának is volt 1-2 szava, mivel a meccsen már másodszor előforduló 6/3-mal egalizált. A mérkőzés végén a döntés a rövidítésre maradt. Pár perc múlva ezúttal a francia közönség nem lehetett túl boldog, mivel Mathieu elveszítette a Tiebreak-ot és így Sousa került az elődöntőbe. A strasbourgi fiú ennek ellenére nem lehet csalódott, remekül játszott ezen a versenyen.

Ma az elődöntőkkel folytatódik a küzdelem. David Goffin majd Jan-Lennard Struff-al mérkőzik meg, Gael Monfilsnak pedig Joao Sousa lesz az ellenfele.

A negyeddöntők eredményei:

David Goffin-Jo-Wilfried Tsonga 1/6 7/6(5) 7/5

Jan-Lennard Struff-Philipp Kohlschreiber 5/0-nál Kohlschreiber feladta

Gael Monfils-Jerzy Janowicz 6/3 6/4

Joao Sousa-Paul-Henri Mathieu 3/6 6/3 7/6(5)

A hozzászólások le vannak zárva.