Serena feladta, Sharapova megszenvedett Wuhanban

2014. szeptember 23.
by cort

Tovább folytatódik a csillaghullás a wuhani WTA Premier 5 tornán.

Serenát úgy kellett lesegíteni a pályáról Forrás: twitter.com

Serenát úgy kellett lesegíteni a pályáról
Forrás: twitter.com

Ivanovic és Radwanskát követően további nagy nevektől kellett elbúcsúzni a 2,4 millió dollár összdíjazású Dongfeng Motor Wuhan Openen. A legnagyobb hiányzó az első helyen kiemelt Serena Williams lesz, akinek Dubai és Wimbledon után ismét a francia Alize Cornet jelentette a végállomást. Pedig jól indult a mérkőzés a világelső amerikai számára, 3-1-es vezetésre tett szert, de a most már mumusának számító Cornet egyenlíteni tudott. 6-5-ig fej-fej mellett haladtak a játékosok, de ekkor Serena orvosi segítséget kért, majd néhány perc múlva vírusos megbetegedésre hivatkozva feladta a mérkőzést.

Serena kiesésével szabaddá vált az út Sharapova előtt, aki honfitársával Svetlana Kuznetsovával nézett farkasszemet A szőke szépség nagyon gyengén kezdte a mérkőzést, a 6-3 arányban elvesztett első játszmában húsz ki nem kényszerített hibát ütött, de a folytatásban már csak ő volt a pályán. Második szett 2-2 után elkapta a fonalat, sorra nyerte a pontokat, és végül 3-6 6-2 6-2 arányú győzelmet aratott.

Szintén búcsúzott a tizenegyedik helyen kiemelt Sara Errani is, aki 4-1-es vezetésről 6-4 6-4 arányú vereséget szenvedett az amerikai Alison Riske ellen. Nem járt sokkal jobban a szerb Jelena Jankovic sem, akit szintén egy amerikai játékos, Coco Vandeweghe búcsúztatott, igaz Jankovic 1-4-es állásnál hátsérülésre hivatkozva feladni kényszerült a mérkőzést.

A hozzászólások le vannak zárva.