ATP-beharangozó: Shanghai Rolex Masters

2014. október 5.
by DGM96

Holnap indul a szezon utolsó előtti Masters-versenye.

Kategória:ATP World Tour Masters 1000
Borítás:Kemény pálya
Díjazás:$ 6,521,695
Címvédő:Novak Djokovic
Novak-Djokovic-Shanghai champion 2013

“Nole” a szezon egyik legjobb meccsén védte meg címét Del Potro ellen 2013-ban.
forrás: www.altaspulsaciones.com

A Shanghai Rolex Masters az 1000 pontos tornák közül a legfiatalabb, 2009-ben “ugrott be” a hamburgi verseny helyére, előtte 2005-től 2008-ig az év végi VB helyszíne volt. Az elmúlt öt alkalom során három különböző teniszező tudott itt nyerni. Először az orosz Davydenko győzedelmeskedett, aztán Murray (11.), majd Djokovic (1.) is duplázni tudott. A világelső szerb nem vághatja nagy fába a fejszéjét, ha a triplázást tűzné ki célul (miért is ne tenné ezt?), hiszen ezen a héten meggyőzően, bukott szett nélkül nyert egymás után harmadszor Pekingben. Formájának javuló tendenciájáról legközelebb az osztrák tehetség, Dominic Thiem ellen tehet tanúbizonyságot. Továbbjutás esetén a tizenhat között minden bizonnyal Kevin Anderson (16.) ellen játszhat, a negyeddöntőben pedig Ferrerrel (5.) vagy Murrayvel.

Federer DC vs ITA

Federer most fog játszani először a hazaszolgálat óta
forrás: www.ctvnews.ca

A felső ág alsó felén (a sorsolás megtekinthető itt) azonban elég komoly teniszezők találhatók, akik könnyen beleköphetnek a szerb levesébe a négy között. Itt van mindjárt Federer (3.), aki először fog ütőt ragadni, azután, hogy Svájcot első DK-döntőjébe juttatta. A negyeddöntőig egész sima út állhat előtte. Először az argentin Mayerrel vagy egy szabad-kártyás kínaival játszhat, a tizenhat között pedig a Pospisil-Bautista (14.)-Giraldo-trió valamelyikével. Aztán már komolyodhat a helyzet, az elődöntőért legnagyobb eséllyel a friss tokiói bajnok Nishikori (7.) vagy Dimitrov (10.) ellenfeleként küzdhet meg.

Érdekesség, hogy a tábla minden negyedében található legalább egy GS-bajnok. Az alsó ág felső negyedében kapásból kettő is, mind a ketten idén értek fel a csúcsra. Wawrinkának (4.)  azonban könnyebb feladat lehet a nyolc közé jutás, csak Gilles Simon és Fabio Fognini (15.) nevét lehetne megemlíteni, de ők sem okozhatnak túl nagy gondot a második számú svájcinak. Később azonban komolyabban veendő ellenfelek érkezhetnek. A mai napon Pekingben döntőző Berdych (6.) vagy a US Open-bajnok Cilic (9.) találhatja magát majd “Stannel” szemben a negyeddöntőben. Annyit azonban még jegyezzünk meg, hogy a cseh akár Gasquet-vel is játszhat az első meccsén, ami pedig nem nevezhető könnyűnek a torna ilyen korai szakaszán.

Nadal Peking 2014

Nadal a múlt héten meglepetésre már a legjobb 8 között búcsúzott Peikngben
forrás: news.yahoo.com

Legalul természetesen Rafael Nadalt (2.) találhatjuk, akinek a harminckettő között várhatóan honfitársa, Feliciano Lopez lesz az ellenfele, aki stílusa és képessége miatt igazán “sunyi” vetélytársa lehet a most visszatérő mallorcainak. Utána John Isner (13.) érkezhet. Az elődöntőért is meg kell várhatóan küzdenie, a negyeddöntőben a tokiói döntős Raonic (8.) várhat rá. A kanadai szervagép számára csak Gulbis (12.) jelenthet komoly veszélyt az esetleges Nadal elleni ütközetig.

A kiemelt kép forrása: www.andy-murray.com

A hozzászólások le vannak zárva.