Djokovic és Berdych is simán jutott tovább, búcsúzott Nadal Sanghajban

Kora délután még jó néhány meccs hátra maradt a szerdai programból. A kétszeres címvédő tovább menetel, Nadal kiesett a kínai tornán.

djokovic9

Djokovic továbbra is bombaformában van
Kép forrása: gettyimages.com

Novak Djokovic az elmúlt héten elképesztő formában játszott az elmúlt héten, most pedig az osztrákok egyik legnagyobb tehetsége, Dominic Thiem ellen folytatta szereplését. Sokan mondják, hogy a bevált recepten ne változtass és a szerb pontosan úgy teniszezett, ahogy Pekingben láthattuk tőle. Továbbra is tenyereseivel dominált, az osztrák viszont egy darabig jól állta a sarat. 4-3-nál viszont megtört a jég, Djokovic break előnybe került. Egy játékkal később pedig a vezetést is megszerezte, a lélektani előnyt tehát nála volt. A második játszmában több parádés labdamenetet láthatott a közönség, amiknek nagy részéből Djokovic jött ki jobban. Az első játszma elvesztése ráadásul meg is törte az ifjú tehetséget és rögtön break hátrányba került. Thiem innentől pedig hiába próbálkozott, már nem tudott visszajönni. Djokovic 6/3 6/4-re nyert és Mikhail Kukushkin-el harcol meg a legjobb nyolc közé kerülésért.

nadal3

Nadal korán búcsúzott Shaghaiban
Kép forrása: eurosport.yahoo.com

Rafael Nadal, ahogy pár napja hírt kaphattunk róla vakbélgyulladása tudatában is vállalta a Feliciano Lopez elleni összecsapást. A toledói játékos dinamikus játékával folyamatosan zavarba hozta Nadal-t és 3-2-nél egy bődületes tenyeressel el is vette az adogatását. Ezután már nem jelentett problémát hozni a sajátját, Lopez 6/3-al hamar előnybe került. Nadal a második játszmának az elejére némileg összeszedte magát és fantasztikus elütéseinek köszönhetően rögtön 2-0-s vezetést szerzett. Sokáig úgy tűnt, hogy következhet a döntő játszma, Lopez azonban a lehető legjobb pillanatban visszajött és a szett végét rövidítés döntötte el. Ezt a 33 éves játékos kiváló hálójátékának köszönhette. Lopezen az elmúlt időszakban megfigyelhető, hogy a legnehezebb pillanatokban káprázatos röptéket vesz elő a tarsolyából. Ezt most Tiebreak 5-6-tól tette meg. Előbb hárította Nadal adogatásából a játszmalabdát, majd két varázslatos röptével lezárta a mérkőzést. Feliciano Lopez következő ellenfele John Isner lesz.

Ezen a játéknapon még két mérkőzést bonyolítottak le. Tomas Berdych könnyen visszavágott a Davis Kupa elődöntőben elszenvedett vereségért a francia Richard Gasquetnek. Az újabb nagyágyú hullás pedig sérülés következtében a Grandstanden következett be, ahol Milos Raonic 5-2-es hátrányban adta fel mérkőzését Juan Monaco ellen.

A második forduló eredményei:

Novak Djokovic-Dominic Thiem 6/3 6/4

Tomas Berdych-Richard Gasquet 6/3 6/1

Juan Monaco-Milos Raonic 5/2-nél Raonic feladta

Feliciano Lopez-Rafael Nadal 6/3 7/6(6)

Kiemelt kép forrása: eurosport.yahoo.com

A hozzászólások le vannak zárva.