Berdych a címvédő legyőzésével lett Stockholm bajnoka

2014. október 20.
by Airon

Tegnap végéhez ért a stockholmi ATP torna, ahol az első és a második kiemelt küzdött meg a végső győzelemért. Az összecsapást egy óriási csatában végül Tomas Berdych nyerte meg.

A párharc érdekességének számított, hogy az elmúlt két évben az aktuális finalisták számítottak a svédországi verseny uralkodójának. Előbb 2012-ben Berdych nyert Tsonga ellen, majd tavaly Dimitrov szett hátrányból fordítva győzte le Ferrert. A két játékos eddigi párharca is nagyon szoros volt egymás ellen, 2-2 volt az állás.

berdych3

Berdych kétszer le tudta zárni fontos pillanatban a szettet
Kép forrása: sportsnet.ca

A mérkőzés elején mind a két teniszező nagyon sokat rohamozta a hálót és ebből rengeteg pontot gyűjtöttek. Az adogatójátékok 3-3-ig stabilan működtek, majd eljött a sokszor már említett hetedik játék, ahol Berdych elvette a bolgár adogatását és nagy lépést tett a vezetés megszerzése felé. A cseh már a játszma megnyeréséért is adogathatott, amikor azonban hirtelen elveszítette őt is a szerváját és ezzel visszaengedte ellenfelét. Dimitrov miután visszajött a szettbe új erőre kapott és az első adandó lehetőséget kihasználva ő került szettelőnybe 7/5-el. A második játszmát ismét Berdych kezdte jobban. Nagyon gyorsan breakelt, azonban az előző szettel ellentétben most nem engedte ki a kezéből a kisebb fórt. Dimitrov hiába maradt vetélytársa nyakán a szervavesztéstől kezdve, a fontos pillanatokban Berdych maradt nyugodtabb és 5/4-nél megcsinálta azt, amit korábban nem tudott- kiszerválta a szettet, következhetett a mindent eldöntő harmadik játszma. A cseh úgy tűnt nagyon gyorsan le akarja zárni a mérkőzést és ismét ő szerezte meg az akár sorsdöntőként bíró break előnyt. Berdychen már a második játszmában is látszott, hogy átvette az irányítást, itt pedig egyértelműen jelezte, hogy nem kíván hazamenni, a stockholmi tornagyőzelem nélkül. Adogatásainál folyamatosan irányította a labdameneteket, majd egy ásszal lezárta a jól megszokott 5-4-nél a mérkőzést. Berdych tehát visszahódította a trófeát Svédországban és 2012 után újra bajnokként zárta a hetet itt.

Tomas Berdychnek ez volt a második diadala Stockholmban. A cseh összességében pedig a tízedik tornagyőzelmét aratta pályafutása során.

A döntő eredménye:

Tomas Berdych(1)-Grigor Dimitrov(2) 5/7 6/4 6/4

Kiemelt kép forrása: sportinglife.com

A hozzászólások le vannak zárva.