WTA Finals: Wozniacki és Radwanska nyerték a második nap mérkőzéseit

Az évzáró női torna második napján a B csoport mérkőzéseit bonyolították le, a nap főszereplői pedig először Maria Sharapova és Caroline Wozniacki, majd pedig Petra Kvitová és Agnieszka Radwanska voltak.

Maria Sharapova (2) – Caroline Wozniacki (8)

Sharapova lassan kezdte a mérkőzést, dán ellenfelét engedte 3:0 előnybe kerülni, de ez csak egy breaket jelentett, így vissza tudott jönni a mérkőzésbe, hozta az adogatásait és 3:3-ra kiegyenlített. Az állás hamarosan 4:4-re módosult, majd az orosz játékos ismét breakelni tudott így 5:4-nél máris az első szettért adogathatott. Szettlabdák helyett azonban gyorsan három breaklabdával találta szemben magát, melyből kettőt hárított, azonban a harmadikat Wozniacki nem hagyta veszni, így az állás több, mint ötven perc játék után 5:5-re módosult, majd a lendület nem tört meg és egy gyors adogatójátékkal 5:6 lett az állás. Az utolsó orosz adogatójáték nem volt túl sima az első szettben, szettlabdát kellett hárítania, majd már több mint egy óra után a szoros és fordulatokkal teli szettet tiebreak döntötte el. Elsőként Woznicaki jutott szettlabdákhoz így nem is kellett sokat várni arra, hogy közel 75 perc játék után szettelőnybe kerüljön.

Wozniacki ismét győzni tudott Sharapova ellen Forrás: Getty Images

Wozniacki ismét győzni tudott Sharapova ellen
Forrás: Getty Images

Wozniacki lendülete tartott a második szettben is, breakelőnybe került azonnal, majd saját adogatását is hozta, azt követően pedig labdái voltak a dupla breakelőnyhöz. A mérkőzés továbbra is a dán játékosnak állt, ellenfelének nem engedett könnyű adogatójátékokat. A második szett is hasonlóan kiegyenlített volt, az állás kis idő után 3:3 lett. Ezután viszont Wozniacki breaklabdái nem maradtak kihasználatlanul, előnyt szerzett és két játékra került a mérkőzés megnyerésétől, ami ekkor már majdnem két órája tartott. Egy játékkal később a 2. kiemelt orosznak már a mérkőzésben maradásért kellett adogatnia. Ezt sikerrel teljesítette, így Wozniacki-ra maradt, hogy befejezze a mérkőzést. A forgatókönyv kezdett az előző szettre hasonlítani, ugyanis a nyomás alatt játszó játékos breakelni tudott, így 5:5-re módosult az állás. A szettet az előzőhöz hasonlóan ismét tiebreak döntötte el, most viszont Maria Sharapova bizonyult jobbnak két ponttal, így közel két és fél óra játék után 1:1 lett az állás.

A döntőszett ismerősen kezdődött, Sharapova elvesztette adogatását, majd Wozniacki gyorsan 2:0 előnybe került, mielőtt visszaengedte ellenfelét a játékba, hogy 2:2-nél ismét egy kiélezett küzdelmet figyelhessünk. Ismét breakelt a dán majd hozta az adogatását, a mérkőzés pedig már a három órás játékidőt is átlépte. Az állás hamarosan 5:2-re módosult Wozniacki javára, majd ellenfele adogatójátékában sikerült mérkőzéslabdához jutnia amit ki is használt, és egy hosszú, három órát bőven túllépő csatában két szoros szett után egy azokhoz képest könnyű harmadikkal fejezte be a találkozót, és a US Open negyedik köre után ismét sikerült legyőznie riválisát, így egy elúszni látszó lehetőségként meghagyni neki az év végi világelsőség gondolatát.

A végeredmény tehát Caroline Wozniacki (8) – Maria Sharapova (2): 7(7)-6(4); 6(5)-7(7); 6-2

Petra Kvitová (3) – Agnieszka Radwanska (6)

Radwanska sima győzelemmel kezdett Forrás: Getty Images

Radwanska sima győzelemmel kezdett
Forrás: Getty Images

A második mérkőzés az előző izgalmak után a kiíráshoz képest jóval később kezdődött, de valószínűleg ezt azok akik élőben nézhették végig az orosz-dán párharcot biztosan nem bánták. A mérkőzést a lengyel hölgy kezdhette el, majd 2:2 állásig stabilan játszottak mindketten, de ekkor a lengyel sikeresen elvette ellenfele adogatását, saját szerváját tartotta, hamarosan dupla breakelőnybe került és máris a szettért szerválhatott, aminek eredményeképpen magáénak tudhatta az első szettet 6:2 arányban.
A második szettben 2:2-ig mind ketten tartották a szervájukat, azonban most Kvitová húzta elő tudása javát és breakelt, de az előnyt megtartania nem sikerült, az eredmény 3:3 lett.

4:3 állásnál Radwanska ismét breakelni tudott, így 5:3-nál a mérkőzésért adogathatott és esélye nyílt arra, hogy másfél óra játékkal befejezze első csoportmérkőzését. Első két mérkőzéslabdáját nem sikerült értékesítenie, de végül sikerrel járt és győztesként nyújtott kezet ellenfelének.

A végeredmény tehát Agnieszka Radwanska (6) – Petra Kvitová (3): 6:2, 6:3

A küzdelmek holnap folytatódnak, a játékrend szerint az első mérkőzést Serena Williams és Simona Halep játsszák, a másodikat pedig Eugenie Bouchard és Ana Ivanovic. Az eredményekről a Teniszvilágon természetesen beszámolunk majd.

Kiemelt kép forrása: citinews.net

A hozzászólások le vannak zárva.