Wawrinka átlépett Berdychen Londonban

Stan Wawrinka első mérkőzésén mutatott  játékával ismét bebizonyította, hogy nem véletlenül lett év elején az Australian Open bajnoka. A svájci gyakorlatilag elsöpörte a cseh Tomas Berdychet. 

Wawrinka az elmúlt hónapokban nem igazán találta azt a bizonyos formát, amivel februárban a melbournei Grand Slam tornán diadalmaskodni tudott, így volt min javítania. Tomas Berdych azonban erre optimális ellenfél lehetett, ugyanis a svájci az elmúlt nyolc egymás elleni találkozóból hétszer győztesen hagyta el a pályát aktuális riválisával szemben.

wawrinka2

Wawrinka könnyedén gyűjtötte be első győzelmét a világbajnokságon
Kép forrása: telegraph.co.uk

Azt Azt viszont senki nem gondolta, hogy ez a küzdelem végig egyoldalú lesz. Wawrinkától az ATP-ben egy igen ritkán látott szerva statisztikát figyelhettünk meg, mivel első adogatásait elképesztő hatékonysággal, 95 %-ban hozta. Az első játszmában ráadásul kétszer is elvette Berdych adogatójátékát, ezzel nagyon könnyed 6/1-es vezetéshez jutott. A második szettben pedig Tomas Krupa tanítványán érződött, hogy lélekben inkább már a következő találkozóra készül, mivel négyből csak egy szerváját tudta hozni, így a svájci könnyen átrobogott rajta.

Stan Wawrinka tehát nagyon magabiztos 6/1 6/1-el abszolválta első mérkőzését a londoni vb-n. Ezzel egy lépéssel közelebb került a továbbjutáshoz.

Az „A” csoport eredménye:

Stan Wawrinka-Tomas Berdych 6/1 6/1

Kiemelt kép forrása: eurosport.yahoo.com

A hozzászólások le vannak zárva.