ATP World Tour Finals 6. nap beharangozó: Vajon kik csatlakoznak Federerékhez az elődöntőbe?

A mai napon lezárulnak a csoportküzdelmek. Djokovic fél lábbal már az elődöntőben van, Berdych és Wawrinka még harcban a továbbjutásért.

15:00 Novak Djokovic-Tomas Berdych

berdychdjokovic

Visszavág-e Berdych a pekingi vereségért Djokovicnak?
Kép forrása: search.espn.go.com

Tomas Berdych az életéért küzd, ezt azonban egy olyan ember ellen kell megtennie, aki legutóbb igen csúnyán átlépett rajta. Novak Djokovic ugyanis a pekingi torna döntőjében egy 6/0 6/2-es igen súlyosnak mondható vereséget mért a cseh fiúra. Tomas Krupa tanítványánál nehezen elképzelhető az elődöntős részvétel kiharcolása, ehhez számára kötelező a két játszmás győzelem, amellett, hogy Wawrinka is vereséget szenved vagy csak három szettben nyer.

Novak Djokovic már könnyű helyzetben van, mivel eddigi két győzelmével megalapozta az elődöntőhöz vezető utat, amit egy újabb diadal esetén csoportelsőként biztosíthat. Amennyiben vereséget szenvedne Berdych elleni találkozóján és Wawrinka is nyerne, csak ebben az esetben kezdhetnénk el számolni a gamearányokat ( ehhez szükséges, hogy mind a két találkozó két játszmában dőljön el ). A szerbnél nehezen képzelhető, hogy a legjobb négy között, ne az ő nevével kezdődjön a tábla. Nole ráadásul győzelmével megőrizhetné az év végi világelsőséget is.

Berdychnek még a statisztika sem túl kedvező, mivel eddigi 18 meccsükből, mindösszesen kétszer tudta győztesen elhagyni a pályát. Ebben az évben a fent már említett pekingi 6/0 6/2-es döntő volt az egyetlen összecsapásuk.

21:00 Stan Wawrinka-Marin Cilic

wawrinkacilic

Így nézett ki a két játékos utolsó szettje, vajon ma is várható valami hasonló?
Kép forrása: veooz.com

Este két idei Grand Slam bajnok találkozik a londoni O2 Arénában. Stan Wawrinka és Marin Cilic összecsapása annak ellenére óriási meccsnek ígérkezik, hogy egyikük sincs kimondottan jó formában. Az előző körben Wawrinka könnyű vereséget szenvedett Djokovictól, Cilic pedig gyakorlatilag már a kiesés szélére sodorta magát.

Stan Wawrinkának fontos lehet a délutáni mérkőzés, mivel amennyiben Berdych kikap, neki egy bármilyen féle győzelem elegendő a továbbjutáshoz. A svájci ráadásul egy elődöntővel ismét eloszlatná a kételyeket, mivel Australian Open győzelme óta kevés tornán szerepelt sikeresen.

Marin Cilicnek már inkább csoda kell, hogy továbbjusson. Mivel eddig összesen hat játékot nyert a világbajnokság során, egy Wawrinkával szemben aratott nagyarányú győzelemmel és egy könnyű Djokovic sikerrel sem biztos, hogy becsusszan a második, még továbbjutó helyre. Ahogy szokás mondani, a remény hal meg utoljára.

Wawrinka eddig uralta az egymás elleni találkozókat. Összesítésben 7-2-re vezet, ráadásul mind a két idei találkozót ő nyerte meg. Monte Carloban nagyon simán, Cincinnatiben az első szett elvesztése után könnyen átgázolt a horváton.

Kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.