2016-ban nyílik Nadal Akadémiája

2014. november 26.
by Netti

Rafael Nadal Teniszakadémiát nyit szülővárosában, Manacorban, mely 2016-ban kezdi meg működését.

A spanyol világklasszis hétfőn, ünnepélyes keretek között fektette le az alapkövét annak a teniszakadémiának, amely a nevét viseli majd. Az esemény kapcsán interjút adott az As-nak, melyben így beszélt terveiről:

“Egyértelműen Manacorban képzelem el a jövőmet. Itt fogok élni és itt fogok dolgozni az Akadémián. Mindig hangsúlyozom, hogy a jövőm,  a jelenem, a múltam szorosan a sporthoz kötődik. A tenisz rengeteget adott nekem és az én dolgom, hogy ebből visszaadjak valamit. Ezért létesítjük ezt a sport centrumot az akadémiával, hogy azok a gyerekek, akik akarnak, sportolhassanak. Amellett, hogy profi sportolókká válhatnak, az oktatást is biztosítjuk a számukra. Természetesen fontos számomra, hogy mindazt, amit karrierem során megtanultam, továbbadhassam, egyben ez saját magánbefektetésem, ami remélem, hogy az évek során megtérül majd.”

A világranglista jelenlegi harmadik helyezettje elmondta még, hogy jövő héten kezdi meg az edzéseket és a felkészülést a 2015-ös évre. Várhatóan az év legelején, Abu-Dhabiban tér vissza a teniszpályákra.

Kiemelt kép forrása: tenis.as.com

A hozzászólások le vannak zárva.