ATP összefoglaló- Doha, Brisbane, Chennai

2015. január 9.
by Airon

Tegnap Dohában már a negyeddöntőkkel, Brisbaneben és Chennaiban a 16 között folytatódtak a küzdelmek. Katar fővárosában a világelső búcsúzott.

Doha

Karlovic öröme a világelső legyőzése után Kép forrása: sport.es

Karlovic öröme a világelső legyőzése után
Kép forrása: sport.es

Ütős napunk lett néhány óra alatt Dohában. A nagyokat szerváló horvát Ivo Karlovic ugyanis a torna másik legnagyobb meglepetését okozta Nadal kiesése után. Novak Djokovic hiába nyerte meg az első szettet rövidítésben, ez nem volt elég hogy mentálisan megtörje ellenfelét. Karlovic tovább harcolt, egy újabb rövidítésben kiegyenlített. Néhány fonák nyeséssel fellépett a hálóhoz és ez rendre hibára kényszerítette a szerbet. Majd a döntő játszmában 3-3-nál egy parádés fogadójáték a horváttól. Egy kőkemény tenyeres nyerő és egy elképesztő elütés, és ott a break. Ezúttal Djokovicot törték meg véglegesen, mivel vetélytársa már nem vesztette el az adogatását. Karlovic óriási meglepetést okozva tehát bejutott az elődöntőbe Dohában. Sokan azt gondolták, hogy egy Ferrer-Djokovic álomelődöntő mindent igénynek eleget tesz, azonban ebből a párosításból, csak a spanyol tudott bekerülni az elődöntőbe. Ferrer egyre magabiztosabban teniszezik a dohai tornán, mivel a német Dustin Brown se okozott neki különösebb akadályt. Az eredmény 6/2 6/2 lett, a torna harmadik kiemeltje próbálhatja megfékezni a bombaszervákat és Karlovicot.

Berdych eddig nagyon magabiztosan menetel Kép forrása: edmontonjournal.com

Berdych eddig nagyon magabiztosan menetel
Kép forrása: edmontonjournal.com

Ezen a napon joggal várhattuk, hogy a Richard Gasquet-Tomas Berdych találkozó hozza majd a csúcsteniszt, ez lesz a szuperrangadó a csütörtöki negyeddöntők során. Nos, ezt lehet hogy a teniszrajongók így gondolták, Berdych egy kicsit másképp. A cseh úgy tűnik remek formát kapott el már az év első napjától kezdve, mivel ellentmondás nem tűrő tenisszel győzte le a nemrég még Davis Kupa döntőt játszó francia ellenfelét. A cseh remekül szervát egész mérkőzésen és könnyű prédának tekintette Gasquet szerváit, 7 break labdából négyet is értékesített a meccs folyamán. Berdych 6/1 6/2-vel jutott tovább. Ellenfele az az Andreas Seppi lesz, aki a torna folyamán már volt nehéz helyzetben is Leonardo Mayer ellen, azonban Ivan Dodig ellen már nem teketóriázott. Két szoros szettig elmentek a játékosok, de az olasz fejben mindig erősebb tudott maradni a végjátékban, 6/4 7/5 lett a vége.

A negyeddöntők eredményei:

Ivo Karlovic-Novak Djokovic 6/7(2) 7/6(7) 6/4

David Ferrer-Dustin Brown 6/2 6/2

Tomas Berdych-Richard Gasquet 6/1 6/2

Andreas Seppi-Ivan Dodig 6/4 7/5

Brisbane

Federer győzelemmel kezdte az évet Kép forrása: live-tennis.com

Federer győzelemmel kezdte az évet
Kép forrása: live-tennis.com

Ausztráliában tegnap már csak egy mérkőzés maradt az esti programban. Roger Federer lejátszotta első idei mérkőzését az ausztrál John Millman ellen. A svájcinak a tavalyi fantasztikus év, mellé egy még parádésabb évzárás jutott a Davis Kupa győzelemmel, a 2015-ös esztendő azonban nehézkesen indult számára. Az első játszmát a hazai közönség legnagyobb örömére Millman nyerte és a szurkolók egy meglepetésben bízhattak. A bravúr azonban elmaradt a négyszeres családapa a folytatásban megtalálta játékát és esélyeshez méltóan meg is fordította a mérkőzést. Millman mind a két szettben szépen tartotta magát Federer ellen, azonban néhány parádésabb ütés és a fontos pillanatokban az erős fej mindent eldöntött. AZ első kiemelt tehát három játszmában jutott tovább, a negyeddöntőben majd James Ducworth ellen játszik majd.

A mérkőzés végeredménye:

Roger Federer-John Millman 4/6 6/3 6/4

Chennai

Bedene legyőzte Feliciano Lopezt Kép forrása: sportsrediscovered.com

Bedene legyőzte Feliciano Lopezt
Kép forrása: sportsrediscovered.com

Az indiai városban továbbra is szépen menetelnek a kiemeltek, egy kivétellel. A füves pályás szezonban bombaformában játszó Feliciano Lopez ugyanis hamar búcsút vett a tornáról. Legyőzője a szlovén Aljaz Bedene volt, akinek a tornán ez volt már az ötödik győzelme, mivel ő a selejtezőből küzdötte el idáig magát, majd a spanyolt is sima két játszmában győzte le. Ellenfele a spanyol Guillermo Garcia-Lopez lesz, aki ötödik kiemeltként indult a tornán, a legjobb 16 között az első szett elvesztése után könnyed sikert aratott a japán Tatsuma Ito ellen. Az elődöntőbe csak két ember juthat az alsó ágon is, majd Garcia-Lopez és Bedene, valamint az alsó ág felső részén Yen-Hsun Lu és Roberto Bautista Agut küzd meg ezekért a helyekért. A tajvani játékos egy másik spanyolt, a fiatal Pablo Carreno Bustát verte. A harmadik helyen kiemelt Agut pedig a német Peter Gojowczykot búcsúztatta, így alakult ki a legjobb nyolc mezőnye.

A nyolcaddöntők eredményei:

Yen-Hsun Lu-Pablo Carreno Busta 6/4 6/4

Roberto Bautista Agut-Peter Gojowczyk 6/3 6/2

Guillermo Garcia-Lopez-Tatsuma Ito 6/7(1) 6/2 6/0

Aljaz Bedene-Feliciano Lopez 6/4 6/4

A hozzászólások le vannak zárva.