Wawrinka lett Chennai bajnoka

A múlt hét indiai ATP állomásának utolsó mérkőzésén svájci győzelem született. Stan Wawrinka a fináléban két játszmában győzte le a torna meglepetésemberének számító Aljaz Bedenét.

Az Australian Open címvédője az egész torna folyamán rendkívül magabiztosan menetelt, így önbizalommal telve várhatta a tegnapi döntőt Aljaz Bedenével szemben, aki ezen a téren még rutintalannak számított.  A szlovén játékos is fantasztikus héten volt már túl, Feliciano Lopezt és Roberto Bautista Agutot is búcsúztatta.

Wawrinka remek tenisszel nyerte a döntőt Kép forrása: stevegtennis.com

Wawrinka remek tenisszel nyerte a döntőt
Kép forrása: stevegtennis.com

Bedene a mérkőzés elején nem tűnt egyáltalán megilletődöttnek és fantasztikus megoldásokkal tartani tudta, azt a nyomást, amit svájci vetélytársa már a meccs kezdetétől próbált ráhelyezni. Ez azonban nem véletlenül csak az elején sikerült, mivel 3-2-nél Wawrinka a hosszú labdameneteknél nyugodtabb maradt és sikeresen megcsinálta a hőn áhított breaket, ezzel óriási lépést megtéve az első szett megnyerése felé. Wawrinka innentől remekül tudott koncentrálni az előnye megtartására és 6/3-al vezetést szerzett. A második játszmában Bedene stabilan játszott fontos pillanatokban a hosszabb labdamenetekben, azonban 3-3-nál Wawrinkának adódott egy lehetőség az előny megszerzésére. A svájci nem teketóriázott, kifarolt tenyeresre a fogadásnál, majd brutális erővel nyerőt ütött belőle. A folytatásban az első kiemelt továbbra is tenyereseivel irányított, amire Bedenének nem nagyon volt válasza, Wawrinka 6/4-el lezárta a találkozót, így két játszmás győzelme után megnyerte a Chennaiban megrendezett tornát.

Wawrinka a torna folyamán még játszmát sem veszített, elképesztően magabiztos játékkal nyerte meg az indiai versenyt. A svájci ezzel pályafutása nyolcadik tornagyőzelmét aratta.

A döntő eredménye:

Stan Wawrinka(1)-Aljaz Bedene 6/3 6/4

Kiemelt kép forrása: indianexpress.com

A hozzászólások le vannak zárva.