Kialakultak a döntők párosításai Sydneyben és Aucklandben

2015. január 16.
by Airon

Kora reggel Ausztráliában és Új-Zélandon is elődöntőt figyelhetett meg a két helyszín publikuma. Úgy tűnik ezen a héten biztosan nem kiemelt játékos emelheti magasba a Sydneyben, illetve Aucklandben megrendezett tornák trófeáit.

Sydney

Kukushkin lett az első döntős Sydneyben Kép forrása: apiainternational.com.au

Kukushkin lett az első döntős Sydneyben
Kép forrása: apiainternational.com.au

Az első elődöntőben az a Mikhail Kukushkin lépett pályára, aki csütörtökön legyőzte a több hónapos sérüléséből visszatérő Juan Martin Del Potro-t. Ellenfele a még utolsó kiemeltként jegyzett játékos volt Leonardo Mayer személyében. A 27 éves argentin is egy két szettes győzelmet aratott az elődöntőért, miután Julien Benneteaut búcsúztatta. A két játékos kora reggeli mérkőzését csupán a break labdák kihasználása döntötte el. Ami az egyik oldalon kétszer is sikerült, az a másikon 11 alkalommal hatástalan volt. Mikhail Kukushkin az egész találkozót tekintve 84 %-os hatékonysággal nyerte az első szerva mögötti pontjait, ami döntő tényező volt a 6/4 6/4-es győzelmében. Ekkor még a kazah játékos az ellenfelét várta.

Troicki 2010 után nyerhet ismét ATP tornát Kép forrása: apiainternational.com.au

Troicki 2010 után nyerhet ismét ATP tornát
Kép forrása: apiainternational.com.au

Viktor Troicki már igen régen nem látott fináléért hajtott Sydneyben, mivel legutoljára a 2011-es moszkvai tornán került utoljára döntőbe. A negyeddöntőben a szerb Simone Bolellin lépett túl egy harcias küzdelemben. Gilles Müller talán nem minden ausztrál szurkolónak lett a kedvence a tegnapi nap után, ugyanis a luxemburgi Bernard Tomic búcsújáról gondoskodott. Troicki azonban egész heti remek formáját mutatta a második elődöntőben és egy fikarcnyi esélyt sem adott Müllernek. Az első játszmában már hamar tetemes előnybe került és 6/2-vel gyorsan vezetést szerzett. A második játszmában a két játékos sokáig fej-fej mellett haladt, majd egy szorosabb Müller adogatójáték végleg megpecsételte a luxemburgi sorsát. Ezt elvesztette, Troicki pedig nem teketóriázott, azonnal kiszerválta a mérkőzést.

Az elődöntők eredményei:

Mikhail Kukushkin-Leonardo Mayer 6/4 6/4

Viktor Troicki-Gilles Müller 6/2 6/4

Auckland

Mannarino nyerte a francia derbit Kép forrása: atpworldtour.com

Mannarino nyerte a francia derbit
Kép forrása: atpworldtour.com

Az első elődöntőben véget ért a szerencsés vesztesként induló Lukas Pouille tündérmeséje Aucklandben. A tegnapi napon  még a francia magabiztosan diadalmaskodott a spanyol Albert Ramos ellen, azonban Adrian Mannarino már megadásra kényszerítette. Az idősebb francia remekül teniszezik a héten, a negyeddöntőben Fallát is két játszmában győzte le, azonban a mai majdnem két órás csatát már inkább a mentális tényezők döntötték el. 1-1 megnyert szett után a két játékos eljutott 5-5-ig, majd onnan Mannarino tudta megemelni egy picivel a játéka színvonalát. A 26 éves játékos pályafutása első ATP trófeájáért küzdhet meg a szombati fináléban.

Vesely legyőzte Andersont az elődöntőben Kép forrása: apiainternational.com

Vesely legyőzte Andersont az elődöntőben
Kép forrása: apiainternational.com.au

A második elődöntőben a még talpon álló utolsó kiemelt küzdött a döntőbe kerülésért. Kevin Anderson eddig könnyedén menetelt a torna folyamán, Steve Johnsont is két játszmában búcsúztatta. Jiri Vesely önbizalommal telve várhatta a mérkőzést, mivel Gulbis legyőzése után Donald Young sem okozott különösebb akadályt a számára. Az első játszma egy korai Vesely breakel kezdődött, amit akkor még nem tudtunk, de sokba került Anderson számára. A cseh fiú meggyőzően adogatott és még break labda közelébe sem engedte dél-afrikai ellenfelét, 6/4-el övé lett az első játszma. A második játszmában 5-5-ig a legnagyobb nyugalom, adogatójáték itt, adogatójáték ott. Majd Vesely a lehető legjobb pillanatban elnyerte a jogot, hogy a mérkőzés megnyeréséért adogathasson. Ezzel a teherrel azonban hirtelen még nem tudott megbirkózni a következő játékban, így következhetett a rövidítés. A Tiebreakra viszont Vesely ismét megnyugodott és óriási meglepetésre beütötte magát a döntőbe.

Az elődöntők eredményei:

Adrian Mannarino-Lukas Pouille 6/4 3/6 7/5

Jiri Vesely-Kevin Anderson 6/4 7/6(4)

Kiemelt kép forrása: apiainternational.com.au

A hozzászólások le vannak zárva.