AusOpen 2015: Sima meccsek és egy öt szettes harc-kialakultak a negyeddöntők

A mai napon további négy mérkőzéssel folytatódott az Australian Open küzdelme. A világelső ismét simán nyert, Raonic nyerte a nap mérkőzését.

Novak Djokovic-Gilles Müller 6/4 7/5 7/5

Djokovic Müllert is könnyedén legyőzte Kép forrása: ausopen.com

Djokovic Müllert is könnyedén legyőzte
Kép forrása: ausopen.com

Novak Djokovic eddig könnyedén menetelt és Gilles Müller ellen is az volt a kérdés, hogy elveszíti-e az első szettet vagy szetteket a torna folyamán. A luxemburgi ,aki az előző fordulóban bravúrgyőzelmet aratott John Isner ellen, ma már nem tudott igazi ellenfele lenni a szerbnek.  Djokovic az első játszmában már 3-3-nél megcsinálta a breaket, ami magabiztos adogatójátékainak köszönhetően elegendő volt az első szett megnyeréséhez. A második játszmában a világelső szinte végig szorongatta riválisát, több alkalommal is elvehette volna az adogatását, Müller nagyon vékony jégen táncolt. Ez a jég végül 5-5-nél tört meg, ekkor ugyanis Djokovic már nem kegyelmezett. 6-5, majd egy újabb sima adogatójáték, és 2-0. Müller régebben pont a 0-2-ről való fordításaival robbant be a köztudatba, azonban itt nem volt visszaút. Talán ha nem egy Djokovic kaliberű játékos állt volna a másik térfélen, lett volna némi remény a csodára, de itt ma nem volt. A harmadik játszmában volt itt is-ott is break labda, viszont a lehetőségekkel csak Djokovic tudott élni. 4-4-nél egy újabb elvett Müller adogatás és el is dőlt a meccs. A szerb rendkívül könnyedén jutott be a legjobb nyolc közé.

Milos Raonic-Feliciano Lopez 6/4 4/6 6/3 6/7(7) 6/3

Raonic nyerte a bombaszervák csatáját Kép forrása: ausopen.com

Raonic nyerte a bombaszervák csatáját
Kép forrása: ausopen.com

A Hisense Arénában jöhettek az ágyúgolyó szervák. Milos Raonic és Feliciano Lopez mérkőzésén felkészülhettünk az ászok sokaságára. Talán nem volt meglepő, hogy az első három játszmában a szett nyertesének elég volt mindösszesen egyszer elvennie a másik adogatását és már meg is volt a szett. Előbb Raonic 5-4-nél, a lehető legjobb pillanatban, riválisa pedig 4-4-nél vitte véghez a breaket. Majd a harmadik felvonásban Raonic már gyorsan eldöntötte a szett sorsát, és ismét nála volt az előny. A kanadai könnyen lezárhatta volna négy szettben is a találkozót Lopeznek azonban még esze ágába sem volt kiesnie. A spanyol úgy fordította meg a rövidítést, hogy 6-5-nél Raonic adogathatott, és 9-7-el jöhetett az újabb két perces pihenő. Ez a küzdés, azonban talán mindent kivett Lopezből, aki részéről fejben a végére egy picike hiányzott. Raonic 4-3-nál egy hosszabb játék után megcsinálta a breaket és innen már magabiztosan lezárta a találkozót.

Stan Wawrinka-Guillermo Garcia-Lopez 7/6(2) 6/4 4/6 7/6(8)

Wawrinkának feje sokat segített a negyeddöntőben Kép forrása: ausopen.com

Wawrinkának feje sokat segített a negyeddöntőben
Kép forrása: ausopen.com

Wawrinka minden egyes nagyobb csatában újra és újra megmutatja, miért is erősebb már fejben 2014 óta. Megnyerni a nyitó rövidítést, ami a kisebb játékosnak erőt adhatna a folytatáshoz és visszajönni egy olyan Tiebreakban, ahol már gyakorlatilag semmi esélyed. Egy teniszmérkőzést ezek a mentális tényezők döntenek el, ami ma a svájci mellett szólt. Wawrinka megnyerte az  első két szettet, azonban nem gondoltuk volna, hogy ez nem lesz elég arra, hogy teljesen megtörje ellenfelét. A spanyol óriásit küzdött, break hátrányból megfordította a harmadik szettet, majd a negyedik szettben talán élete esélyét halasztotta el a negyeddöntő kiharcolására. Nem lehet tudni, ha nem megy el 6-2-ről a rövidítés, a henger végig söpört-e volna Wawrinkán. A címvédő megmentette magát a döntő szettes harctól és bejutott a legjobb nyolc közé.

Kei Nishikori-David Ferrer 6/3 6/3 6/3

Nishikori átgázolt Ferreren Kép forrása: ausopen.com

Nishikori átgázolt Ferreren
Kép forrása: ausopen.com

Nishikori ismét egy Grand Slam győzelem felé vette az irányát. Talán inkább egy küzdelmes harcra lehetett számítani David Ferrer ellen, azonban a japán átgázolt spanyol vetélytársán. Ferrer összességében csak a második játszmában tudott méltó ellenfél lenni, ahol még a szett elején tudott breakelni, azonban Ferrert ismervén, nincsenek meg azok a nagy adogatások a részéről, amik őt kihúznák a slamasztikából a nehéz helyzetekben. Nishikori az egész mérkőzésen ostromolta ellenfele szerváját, összesen 17 break labdáig jutott el, amiből hatot ki is használt. Nishikori tehát továbbra is kiváló formában van, az út valószínűleg a címvédőn, a világelsőn és a salakkirályon vezet egy esetleges Grand Slam győzelemhez.

A negyeddöntő párosítása a felső ágon:

Novak Djokovic(1)-Milos Raonic(8)

Stan Wawrinka(4)-Kei Nishikori(5)

A hozzászólások le vannak zárva.