ATP beharangozó: Montpellier, Zágráb, Quito

Bár véget ért az Australian Open, no de sebaj. A héten a show folytatódik tovább, újabb három tornával és egy magyar játékossal robog tovább az ATP versenynaptára.

Montpellier

Az utóbbi évek egyik legegyértelműbb gallok által uralt terület, és vajon harmadszor is egy francia játékos emelheti a magasba a trófeát vasárnap? A montpellieri tornát 1987 óta rendezik meg minden évben, a verseny kezdete óta 10 hazai teniszező diadalmaskodott.

Monfils megvédheti címét Montpellierben Kép forrása: tribune.com.pk

Monfils megvédheti címét Montpellierben
Kép forrása: tribune.com.pk

A címvédő Gael Monfils első kiemeltként indul a tornán, a papírforma szerint csak Richard Gasquet lehet az az igazi vetélytárs, aki megfoszthatja őt minimum a döntőbe kerüléstől. Gasquetra a második fordulóban azonban kiszámíthatatlan mérkőzés vár, mivel Lukas Pouillet éppen Monfils ellen láthattuk igen magas szinten játszani. Az alsó ágon a hazai szurkolók nyilván Gilles Simont tartják a legesélyesebbnek a döntőbe kerülésre, ebbe viszont egy két igen jó képességű rivális könnyedén beleszólhat. A második kiemeltnek már a nyolc között akár jöhet Jerzy Janowicz, valamint egy körrel később a német Philipp Kohlschreiber is. Remek esély nyílhat egy újabb francia házi döntőre, ez már harmadik lenne zsinórban.

Zágráb

Horvátország fővárosa – ahogy az előbb említett montpellier-i viadal – abszolút hazai uralom alatt áll a torna immár kilenc éves történelmében. Zágrábban a címvédés azonban kizárható, mivel Marin Cilic sérülés miatt nem áll rajthoz.

Zágrábban egészen biztosan nem lesz címvédés Kép forrása: batetennisworld.com

Zágrábban egészen biztosan nem lesz címvédés
Kép forrása: batetennisworld.com

Az első kiemelt Ivo Karlovic az elmúlt hónapban remek formát mutatott, ezt dohai elődöntője is bizonyítja. A szervák mestere a negyeddöntőben akár Youzhny-jal is összecsaphat, azonban nem lehet tudni, mikor robbant újra egyet a hazaiak ifjú reménysége, a mindösszesen 18 éves Borna Coric. A felső ág alsó harmadában Viktor Troicki esélyes az elődöntőre, ő is fantasztikusan kezdte a 2015-ös évet. Az alsó ágon Adrian Mannarino a második kiemelt, azonban talán Andreas Seppi és Gilles Müller mellett kevésbé valószínű, hogy ő kerül be a legjobb négy közé. Két Cilic győzelem után megtörhet-e a horvátok hegemóniája, vagy Ivo Karlovic által ismét hazai győzelem születik? Nos, vasárnap minden kérdésre választ kapunk.

Quito

Nos, 2015 a megújulás éve, így egy újabb helyszínnel bővül az ATP versenynaptára. Az Ecuadorban lévő Quito először ad helyszínt ilyen rangos teniszeseménynek és ráadásul egy magyar teniszezővel.

Quito is feliratkozik az ATP naptárába Kép forrása: trade.alleyouneedicecuador.travel

Quito is feliratkozik az ATP naptárába
Kép forrása: trade.alleyouneedicecuador.travel

Fucsovics Márton ugyanis pályafutása során másodszor játszhat ATP versenyen főtáblán, 2013-ban Metzben Jeremy Chardy legyőzésével a második fordulóig jutott. Első mérkőzésén a spanyol Daniel Gimeno Traver lesz az ellenfele.

Nos a magyar érdekességek után essen néhány szó a verseny esélyeiről. Az első kiemelt Feliciano Lopez csak az elődöntőben találkozhat nehezebb ellenféllel, ott majd Fernando Verdasco lehet az első komoly kihívás a toledoi számára. Az alsó ágon mi magyarok Fucsovicsnak drukkolhatunk, míg a hazai szurkolóknak ezúttal nem lesz esélyes favorit, akiért szoríthatnak. Santiago Giraldora  kemény feladat vár, mivel Thomaz Bellucci a negyeddöntőben, vagy Martin Klizan már az elődöntőben harcias küzdelemre kényszeríthetik. Mi csak reménykedhetünk, hogy a négy között a mi Marcink próbálja megnehezíteni Giraldo dolgát.

Kiemelt kép forrása: livewithoutlimbs.org

A hozzászólások le vannak zárva.