Akikre büszkék lehetünk az idei AusOpen után

2015. február 4.
by cort

Bár az idei Australian Open három napja véget ért, a magyar fiatalok sikerei mellett nem szabad szó nélkül elmennünk. 

Kezdjük is mindjárt Gálfi Dalmával, akinek nem sok hiányzott, hogy tíz évvel Szávay Ágnes sikere után bejusson az Australian Open döntőjébe. Szávay akkori legyőzője egy bizonyos Victoria Azarenka volt, aki azóta felnőttként is kétszer tudott győzedelmeskedni Melbourne-ben.

Dalma elődöntőbe jutásáról már írtunk, de nézzük mi történt a négy között. Az ötödik helyen kiemelt magyar hölgy a tizennegyedikként rangsorolt brit Katie Swan ellen lépett pályára, és a 6-0 arányban megnyert első szett után a másodikban is 4-2-es vezetésre tett szert. Ekkor azonban hatalmas fordulatot vett a mérkőzés: Swan előbb rövidítésre mentette a szettet – amit meg is nyert – majd a döntő felvonásban is 4-1-re elhúzott. A mérkőzés azonban még bővelkedett fordulatokban: Dalma 5-4-re fordított, a mérkőzését adogathatott, és három meccslabdához jutott, azonban ezek egyikét sem tudta pontra váltani. Swan pedig kiegyenlített, majd fordított, így ő jutott a fináléba. Egyik szemünk sír, hiszen egy hajszál választotta el Dalmát a még nagyobb sikertől, a másik pedig nevet, mert Dalma – és Stollár Fanny – személyében olyan fiatal tehetségeink vannak, akikkel bizakodóan tekinthetünk a jövőbe.

Valkusz Máté Forrás: zimbio.com

Valkusz Máté
Forrás: zimbio.com

Dalmához hasonlóan óriási siker kapujában bukott el Valkusz Máté. Bár a magyar játékos már a második fordulóban búcsúzott az egyes küzdelmeitől, de érdemes megemlíteni, hogy Máté a későbbi győztes orosz Roman Safiullintól szenvedett vereséget. Párosban viszont jól menetelt a német Louis Wessels oldalán. Valkuszék egészen az elődöntőig jutottak, ahol döntő játszma szuper tie-breakben már 9-6-ra is vezettek, és három mérkőzéslabdájuk volt. Ezután viszont már nem tudtak pontot nyerni, és csakúgy Dalma, ők is három meccslabdáról buktál el a mérkőzést. Hihetetlen balszerencse, és ha még ehhez hozzávesszük, hogy Fucsovics Mártonnak a selejtezők második körében négy labdája is volt a továbbjutáshoz, úgy még inkább

A hozzászólások le vannak zárva.