Garcia-Lopez nyert Zágrábban

Több hónap kőkemény munka után egy újabb tornagyőzelem. Guillermo Garcia-Lopez a 2014-es casablancai torna után újabb diadalt aratott.

Ha csak az idei formát nézzük, akkor talán mindenki inkább Andreas Seppit tartotta esélyesnek a döntő előtt, spanyol riválisa azonban minden papírformát felrúgott és két szettben nyerte meg a döntőt. Pedig az egymás elleni statisztika is az olasz felé billent, ennek ellenére négy győzelem semmit nem jelentett.

Garcia-Lopez sokat köszönhetett tenyreseinek az első szettben Kép forrása: ecodiario.eleconomista.es

Garcia-Lopez sokat köszönhetett tenyreseinek az első szettben
Kép forrása: ecodiario.eleconomista.es

Az első játszmában Seppi próbálta minél rafináltabban variálni a játékot. Hol röviden, hol szépen hosszú, éles ütéseivel kívánta ellenfelét mozgatni. Az előny megszerezésére azonban inkább a spanyolnak voltak nagyobb lehetőségei, ennek elmulasztása a Tiebreaket eredményezte. Seppi rögtön egy csodálatos röptével és egy mini breakkel nyitott, azonban az igazán fontos pontoknál rendre lerövidült, ez pedig nem maradhatott büntetlenül. Ezeknél a labdameneteknél vetélytársa tenyeresből irányított és egy 7-4-es rövidítéssel elvitte az első szettet.

Garcia-Lopez pályafutása negyedik tornagyőzelmet aratta Kép forrása: sbs.com.au

Garcia-Lopez pályafutása negyedik tornagyőzelmet aratta
Kép forrása: sbs.com.au

A második játszmát Seppi kezdte jobban, aki az első adandó esélyek közül egyet kihasznált 2-2-nél, köszönhetően Garcia-Lopez rossz mozgásának a hálónál. Hiába a break, továbbra is érződött, hogy az olasz most nincs abban a formájában, mint például Roger Federer ellen és könnyelmű hibáinak köszönhetően, előbb visszaadta apró fórját, majd hamarosan már ő került break hátrányba, így a torna harmadik kiemeltje már a torna megnyeréséért adogathatott. Garcia-Lopez pedig a végjátékra is rendkívül higgadt maradt és egy hosszú labdamenet után feltette az i-re a pontot.

Guillermo Garcia-Lopez ahogy már említettem tavaly április után újra tornát nyert. Fantasztikus hét áll mögötte, mivel legyőzte a Sydneyben versenyt nyerő Troickit, a ciprusi Marcos Bahdhatist, majd két nappal ezelőtt Seppit is.

Kiemelt kép forrása: sportinglife.com

A hozzászólások le vannak zárva.