Victor Estrella Burgos Quitoban írta be magát a tenisz történelemkönyvébe

Quito egy olyan torna, ami az első győztesét tekintve örökre bevonultatja magát a tenisz történelmébe. Victor Estrella Burgos győzelme új rekordot állított fel.

Csakhogy fokozzuk az izgalmat, a történelmi tények előtt lássuk is mi történt azon a bizonyos múlt hét vasárnapon. A finálét a verseny toronymagas esélyese, a spanyol Feliciano Lopez és az ATP tornák végjátékában még szinte semmi tapasztalattal bíró, dominikai Victor Estrella Burgos játszotta.

Estrella Burgos minden idők legidősebb tornagyőztese lett Quitoban Kép forrása: tennisplanet.me

Estrella Burgos minden idők legidősebb első tornagyőztese lett Quitoban
Kép forrása: tennisplanet.me

Ahhoz képest, hogy a dominikai játékos mindösszesen első ízben teniszezett egy ATP torna döntőjében, egyáltalán nem látszott rajta a megilletődöttség. Sőt Estrella Burgos extázisban játszott, már a mérkőzés elejétől fantasztikus megoldásokat láthatott tőle a közönség. Ez a lendület elvitte őt a játszmaelőnyhöz, riválisának rendesen fel kellett kötnie a nadrágját, amennyiben győzni akart. A második játszmában szemet kápráztató labdamenetek után tapsolhatott a közönség, ezekből viszont rendre Lopez jött ki jobban, break előnyt ennek ellenére nem tudott kiharcolni- maradt a Tiebreak. A rövidítésben egy kicsit a rutin elvitte a továbbtartó lendületet és következhetett a döntő szett. A folytatásban úgy tűnt nem számított, hogy Lopez megnyerte a rövidítést, Estrella Burgos ugyanolyan színvonalon tudott játszani, méltó befejezésként egy újabb Tiebreak jöhetett. Néha egy rövidítésben elég egy apró hiba, ami mindent eldönt. Nos, ezt az apró hibát most Lopez követte el, azzal, hogy 4-5-nél rosszul helyezte a röptéjét, amivel két mérkőzéslabdához jutott a dominikai. Estrella Burgos pedig 6-5-nél nem teketóriázott és a torna bajnoka lett.

Korábban azt említettem, hogy ez a dominikai teniszező beírta magát ideiglenesen a történelemkönyvekbe. Ez pedig abból az apropóból fordulhatott elő, hogy Victor Estrella Burgos tavaly augusztus.2-án töltötte be a 34. életévét, amivel ő lett az ATP World Tour legidősebb első tornagyőztese. Ráadásul ezt egy olyan helyszínen tette, ami új volt az ATP naptárában, így talán mondhatni, duplán történelmet írt Alejandro Fabbri tanítványa.

Kiemelt kép forrása: eurosport.com

A hozzászólások le vannak zárva.