Vanni-Cuevas döntőt rendeznek Sao Pauloban

Amennyiben nem volt elég szenzáció Victor Estrella Burgos múlt heti tornagyőzelme, Vanni holnap mindent felülmúlhat. Na de miért is, ez rövid összefoglalómból mindjárt kiderül.

Luca Vanni elképesztő dolgot bravúrt vihet véghez Kép forrása: tennisworldusa.org

Luca Vanni elképesztő bravúrt vihet véghez
Kép forrása: tennisworldusa.org

Luca Vanni a selejtezőből indult, ahol még könnyed győzelmek árán felküzdötte magát a főtáblára. Sokan gondolták azt, hogy majd a nagy nevek, mint például Verdasco vagy Klizan megállíthatják. Ők azonban szépen sorjában kihullottak előle, így kisebb nevekkel küzdött meg a döntőbe jutásért. A tegnapi elődöntőben jött Joao Souza, aki mindösszesen szabadkártyásként indult a versenyen, valljuk be ilyen ATP elődöntőt sem minden nap lát az ember. A mérkőzést Vanni kezdte jobban, sőt az első játékban megszerzett break előnye elegendő volt a játszma megnyeréséhez. A folytatásban 2-2-nél ismét elvette ellenfele szerváját, ráadásul 5-4-nél adogatóként volt két mérkőzéslabdája. Ennek elpazarlása azonban sokba került, a hazaiak reménysége rövidítésben megtalálta a visszavezető utat a mérkőzésbe. A nagy lökést ezzel megkapta Souza, aki a döntő játszmában 3-3-nél breakelt és közel volt a finálé. Vanni viszont nem tört össze és innentől már nem veszített több játékot a mérkőzés folyamán, így a selejtezőből felkerülve ma döntőt játszhat.

Cuevas a másik döntős Sao Pauloban Kép forrása: tennisactu.net

Cuevas a másik döntős Sao Pauloban
Kép forrása: tennisactu.net

A másik elődöntő már nem hozott ilyen izgalmakat. Pablo Cuevas végig uralta a mérkőzést. Az első játszmában még mutatkozott némi remény a kemény harcra, mivel az uruguayi nem tudta sokáig megőrizni nehezen megszerzett break előnyét, azonban 3-2 után nem engedte sok szóhoz jutni a kolumbiai Santiago Giraldot. Cuevas remekül szervált egész mérkőzésen, az első adogatásainak 81 %-ból sikerült pontot elérnie, ráadásul négyszer elcsente riválisa adogatását. Cuevasnak 1 órára és 12 percre volt szüksége a döntőbe jutáshoz, ahol majd pályafutása harmadik tornagyőzelméért harcolhat.

Az elődöntők eredményei:

Luca Vanni-Joao Souza 6/4 6/7(5) 6/4

Pablo Cuevas-Santiago Giraldo 6/4 6/3

Kiemelt kép forrása: flickkr.com

A hozzászólások le vannak zárva.