Nadal és Ferrer győzelemmel mutatkozott be Rio De Janeiroban

Rio de Janeiroban a legnagyobb nevek is megkezdték szereplésüket. Nadal és Ferrer is két játszmában nyerte első mérkőzését.

Nadal két játszmában győzte le Belluccit Kép forrása: o.canada.com

Nadal két játszmában győzte le Belluccit
Kép forrása: o.canada.com

Rafael Nadal első mérkőzését játszotta az Australian Open óta, ráadásul a brazil Thomaz Bellucci maximálisan a hazai közönség támogatását élvezhette ezen a mérkőzésen. A spanyol azonban egy percig sem tartott ettől, rendkívül magabiztos játékkal búcsúztatta balkezes riválisát. Nadal az első játszmában még némileg nehezen birkózott meg Belluccival, a második játszmában viszont már uralta a mérkőzést. Tony Nadal tanítványa 92 perc után mehetett pihenni, a második fordulóban majd Pablo Carreno Bustával játszik majd.

Ferrer is túl van első mérkőzésén Kép forrása: twitter.com

Ferrer is túl van első mérkőzésén
Kép forrása: twitter.com

David Ferrer is hasonlóan járt, mint Nadal. Kissé nyögvenyelősen indult, azonban mégis sima győzelem lett belőle. Ferrer honfitársával, Daniel Gimeno-Traverrel küzdött meg a továbbjutásért, ahol a breakek csak úgy folyamatosan követték egymást. A játszmák végére Ferrer stabilitásával mentálisan felőrölte ellenfelét, akit 6/4 6/3 arányban tudott legyűrni. A spanyol a második körben a holland Thiemo De Bakkerer néz majd farkasszemet.

Fognini küzdelmes meccsen jutott tovább Kép forrása: facebook.com

Fognini küzdelmes meccsen jutott tovább
Kép forrása: facebook.com

Fabio Fognininek sikerült a legnehezebben megoldani a második fordulóba kerülést. Az olasz a cseh Jiri Vesely személyében igen tehetséges ellenfelet kapott, ráadásul mérkőzéslabdákat is hárítania kellett az olasznak. Veselyt a második játszmában mindösszesen a Tiebreak megnyerése választotta el a győzelemtől, a korábban említett két mérkőzéslabda elmulasztása viszont megbosszulta önmagát. Fognini a harmadik szettet már könnyedén húzta be 6/1-re, így ő is bejutott a legjobb 16 közé.

Az első forduló eredményei:

Rafael Nadal-Thomaz Bellucci 6/4 6/1

Pablo Carreno Busta-Carlos Berlocq 6/3 6/7(3) 6/0

Albert Montanes-Maximo Gonzalez 4/6 6/4 6/0

Pablo Cuevas-Nicolas Almagro 4/6 6/3 6/4

Fabio Fognini-Jiri Vesely 1/6 7/6(7) 6/1

Pablo Andujar-Paolo Lorenzi 3/6 6/3 6/0

Federico Delbonis-Diego Schwartman 6/7(8) 7/6(6) 2/1-nél Schwartman feladta

Martin Klizan-Dusan Lajovic 6/4 0/6 6/4

Juan Monaco-Santiago Giraldo 6/3 3/0-nál Giraldo feladta

Kiemelt kép forrása: sportal.com.au

A hozzászólások le vannak zárva.