WTA összefoglaló: Dubai, Rio de Janeiro

2015. február 19.
by Airon

Tegnap a második fordulókkal folytatódtak a női tornák. Dubai a nagyobb, Rio de Janeiro a kisebb meglepetéseket szolgáltatta.

Dubai

Halep továbbra is könnyedén menetel Kép forrása: sportbusiness.ro

Halep továbbra is könnyedén menetel
Kép forrása: sportbusiness.ro

No, de a meglepetések előtt lássuk Simona Halep mérkőzését. A román lányt talán a dubaji torna legnagyobb esélyesének tarják és eddig remek teniszével erre rá is szolgál bőségesen. Daniela Hantuchova könnyed legyőzése után a bolgár Tsvetana Pironkova búcsúztatása sem jelentett különösebb gondot Halep számára. Bár az első szett kissé nehezen indult , mivel 3-4-ig break hátrányban futott az eredmény után, egy hosszú game után mégis végleg megtörte ellenfelét. Halep 6/4 6/3-as győzelmével egyelőre játszmaveszteség nélkül a nyolc között van, ahol majd jöhet az első igazi erőpróba Ekaterina Makarova személyében.

Suarez Navarro szolgáltatta a torna eddig legnagyobb meglepetését Kép forrása: gettyimages.com.au

Suarez Navarro szolgáltatta a torna eddig legnagyobb meglepetését
Kép forrása: gettyimages.com.au

Petra Kvitovának már nem lehetett ilyen vidám napja, második döntő játszmás mérkőzését nem tudta sikerrel venni Carla Suarez Navarro ellen. A breakekkel tele tűzdelt mérkőzésen a két játékos megosztozott az első két szetten, majd a harmadikban a spanyol szinte váratlanul 4-3-as vezetésénél elvette Kvitova adogatójátékát. Nem sok jel utalt erre, mivel addig a cseh lány is rendkívül stabilan hozta a saját szerváját. A következő játékban Kvitova óriásit harcolt, hogy visszajöjjön a mérkőzésbe, azonban a három hárított mérkőzéslabda kevésnek bizonyult- Suarez Navarro negyedikre lezárta a mérkőzést. A spanyol, honfitársával játszik, mivel Muguruza nem kis meglepetésre Agnieszka Radwanskát búcsúztatta.

Kvitova és Radwanska kiesésén kívül is akadtak szép számmal meglepetések. Flavia Pennetta kiejtette a német Angelique Kerbert döntő játszmában. A nagyobb meglepetésként pedig Ana Ivanovic korai búcsúja szolgált, aki a cseh Karolina Pliskovától kapott ki szintén döntő szettben.

A harmadik forduló eredményei:

Simona Halep-Tsvatana Pironkova 6/4 6/3

Ekaterina Makarova-Zarina Diyas 6/3 6/4

Caroline Wozniacki-Alize Cornet 6/4 6/0

Flavia Pennetta-Angelique Kerber 6/2 3/6 6/1

Lucie Safarova-Venus Williams 6/4 6/2

Karolina Pliskova-Ana Ivanovic 6/2 4/6 6/4

Garbine Muguruza-Agnieszka Radwanska 6/4 6/2

Carla Suarez Navarro-Petra Kvitova 6/3 4/6 6/3

Rio de Janeiro

Begu könnyedén jutott a legjobb nyolc közé Kép forrása: sportsnet.ca

Begu könnyedén jutott a legjobb nyolc közé
Kép forrása: sportsnet.ca

A Riói tornán is kezdetét vette a legjobb 16 küzdelme, ahol a második kiemelt Irina Begu már kemény feladat elé nézett az amerikai Betthanie Mattek-Sands ellen. Akár egy sokkal szorosabb mérkőzésre is lehetett számítani a két játékos között, a román lány azonban összességében remek teniszt mutatott be. Az első játszmában 2-2 után már játékot sem veszített, majd a másodikban egy kisebb megingás után stabil adogatójátékainak köszönhetően a második break előnyét már megőrizte. Az amerikai az utolsó játékban hősiesen küzdött az 5-5-ért, azonban csak mérkőzéslabdák hárításáig jutott el. Begu továbbra is könnyedén menetel, Julia Glushko lesz a negyeddöntős ellenfele.

Pfizenmaier döntő játszmában ejtette ki Brenglet Kép forrása: de.eurosport.yahoo.com

Pfizenmaier döntő játszmában ejtette ki Brenglet
Kép forrása: de.eurosport.yahoo.com

A negyedik kiemelt viszont már nincs versenyben, mivel Madison Brengle egy végletekig kiélezett mérkőzésen vereséget szenvedett a német Dinah Pfizenmaierrel szemben. Az amerikai hiába egyenlített ki 6/0-val, mégsem tudta teljesen megtörni ellenfelét, aki a döntő játszma legfontosabb játékaiban erősebb maradt mentálisan. Előbb 5-5-nél kisebb hátrányból elvette riválisa szerváját, majd könnyedén lezárta a mérkőzést. Pfizenmaier is csatlakozott a legjobb nyolc mezőnyéhez, ahol az ötödik kiemelt Johanna Larssonnal csap össze.

Az első forduló eredményei:

Polona Hercog-An-Sophie Mestach 6/3 6/4

Anna Schmiedlova-Alison Van Uytvanck 6/3 6/0

A második forduló eredményei:

Dinah Phizenmaier-Madison Brengle 7/5 0/6 7/5

Johanna Larsson-Gabriela Ce 7/6(4) 6/4

Julia Glushko-Grace Min 6/3 6/1

Irina Begu-Betthanie Mattek-Sands 6/2 6/4

Kiemelt kép forrása: wtatour.com

A hozzászólások le vannak zárva.