WTA összefoglaló: Dubai, Rio de Janeiro

2015. február 20.
by Airon

Dubaiban kialakultak az elődöntő párosításai, Rio de Janeiroban a felső ágon küzdöttek meg a legjobb nyolcba kerülésért.

Dubai

Halep nehéz csatában jutott a legjobb négy közé Kép forrása: dubaidutyfreetennischampionship.com

Halep nehéz csatában jutott a legjobb négy közé
Kép forrása: dubaidutyfreetennischampionship.com

Simona Halep ahogy egy korábbi írásomban említettem első erőpróbájára készülhetett, mivel a bombaformában lévő Australian Open elődöntős Ekaterina Makarova volt az ellenfele. A román lány viszont gyorsan elhúzott 2-0-ra, azonban a játszma közepén az orosz utolérte őt. Ez azonban kevésnek bizonyult, Makarova a következő játékban ismét break hátrányba került, Halep most már nem hibázott és szettelőnybe került. A folytatásra mintha egy picikét megtört volna az egész héten tartó Halep henger, könnyedén veszítette el a szerváit és Makarova hamarosan már a döntő szettre készülhetett. A harmadik szettben úgy gondolhattuk, hogy a könnyű szettnyerés ellenére Makarova törhet meg végleg 3-4 után, ennek ellenére Halep könnyen visszaengedte ellenfelét a mérkőzésbe. A találkozót egy rendkívül hosszú játék zárta le, ahol az orosz ugyan hárított négy mérkőzéslabdát, mégse kerülte el a vereséget. Halep így más elődöntős, ahol a Flavia Pennettát búcsúztató Caroline Wozniacki lesz az ellenfele. A korábbi dán világelső előbb egy küzdelmes első játszmában szerzett vezetést, majd elsöpörte olasz riválisát, így ő is készülhet az elődöntőre. Minden bizonnyal óriási mérkőzés várható a két játékos között.

Muguruza ismét nagy tornán jutott elődöntőbe Kép forrása: ce.celebrity.yahoo.com

Muguruza ismét nagy tornán jutott elődöntőbe
Kép forrása: ce.celebrity.yahoo.com

Az alsó ágon egymást érték a meglepetések. Lucie Safarova úgy tűnt remek formát fogott ki erre a versenyre, miután legyőzte Venus Williamset is, azonban a második játszmában elvesztett rövidítés megbosszulta önmagát Karolina Pliskova ellen. Pliskova ellenfele egy spanyol hölgy lesz Garbine Muguruza személyében, aki a 13. kiemelt honfitársát, Carla Suarez Navarrot ejtette ki. Ezen a mérkőzésen ugyan Suarez Navarro jutott előnyhöz rövidítésben, a döntő játszmában a breakek csatájából mégis Muguruza jött ki jobban, így ő is csatlakozott az elődöntősök névsorához.

A negyeddöntők eredményei:

Simona Halep-Ekaterina Makarova 6/3 1/6 7/5

Caroline Wozniacki-Flavia Pennetta 7/5 6/0

Karolina Pliskova-Lucie Safarova 3/6 7/6(5) 6/1

Garbine Muguruza-Carla Suarez Navarro 6/7(4) 6/3 6/3

Rio de Janeiro

Errani továbbra is könnyedén menetel Kép forrása: rioopen.com

Errani továbbra is könnyedén menetel
Kép forrása: rioopen.com

Rio de Janeiroban a második forduló további mérkőzéseivel folytatódtak a küzdelmek. Sara Errani továbbra is magabiztosan teniszezik, a spanyol Lourdes Dominguez Lino legyőzése sem jelentett túl nagy gondot számára. Az első játszmában az olasz lány nem veszített játékot sem, a folytatásban Lino ugyan némileg megszorította ellenfelét, ez azonban az egyenlítéshez kevés volt. Errani 6/0 7/5-el bejutott a negyeddöntőbe, ahol a brazil Beatriz Haddad Maia ellen teniszezik majd.

Vinci óriási meglepetésre búcsúzott Kép forrása: rioopen.com

Vinci óriási meglepetésre búcsúzott
Kép forrása: rioopen.com

Errani honfitársának viszont kisebb meglepetésre nem sikerült a továbbjutás, mivel a paraguayi Vana Cepede Royg megállította őt. Ráadásul nem is lehet mondani, hogy nehezen, miután mind a két játszmában a 23 éves játékos rendkívül magabiztosan játszott Vinci ellen. Cepede könnyed 6/2 6/3-as sikerrel ejtette ki a torna harmadik kiemeltjét, így életében először WTA tornán negyeddöntőzhet.

A második forduló eredményei:

Sara Errani-Lourdes Dominguez Lino 7/5 6/0

Beatriz Haddad Maia-Polona Hercog 6/1 6/2

Anna Schmiedlova-Paula Ormachea 6/0 6/2

Vana Cepeda Royg-Roberta Vinci 6/2 6/3

Kiemelt kép forrása: wtatennis.com

A hozzászólások le vannak zárva.