WTA összefoglaló: Dubai, Rio de Janeiro

2015. február 20.
by Airon

Dubaiban óriási csatákat követően kialakult a döntő párosítása, Rio de Janeiroban az elődöntőbe kerülés volt a tét a hölgyeknél.

Dubai

Halep kemény csatán van túl és döntős Kép forrása: o.canada.com

Halep kemény csatán van túl és döntős
Kép forrása: o.canada.com

A felső ágon egy rangadó következett. Az első kiemelt Simona Halep és a dán Caroline Wozniacki csapott össze. A korábbi világelső borzasztó nagy önbizalommal kezdte a mérkőzést, 6/2-vel övé lett az első szett, ekkor azonban nem gondolhatta, hogy a folytatásban a játék nyerésért fog küzdeni. A román lány a következő két szettre jelentősen feljavult, robogott előre, majd meg sem állt a döntőig. Simona Halep remek formában teniszezik az egész héten, kiváló esélye van megnyerni a tornát.

Pliskova a másik döntős Dubaiban Kép forrása: demanjo.com

Pliskova a másik döntős Dubaiban
Kép forrása: demanjo.com

Az alsó ágon Karolina Pliskova és Garbine Muguruza hatalmas küzdelmet vívott egymással. Hosszú percig tartó játékok, majd a hetedik játékban megtört a jég, Pliskova került break előnybe, majd néhány gammel később már a szettelőny tudatában ülhetett le a két perces pihenőre. A második játszmában némileg a spanyol játszott előnyben, gyakran került a cseh lány adogatásainak a közelébe. A játszma végéhez közeledve lehetett gondolni a Tiebreakre, azonban Pliskova az utolsó pillanatban elbukta adogatójátékát, így Muguruza kiegyenlített. A spanyol hiába került lélektani fölénybe, a lezáró szakaszt mégis Pliskova bírta jobban idegekkel, aki előbb 5-5-nél breakelt, majd befejezte a mérkőzést a döntőbe jutott.

Az elődöntők eredményei:

Simona Halep-Caroline Wozniacki 3/6 6/1 6/1

Karolina Pliskova-Garbine Muguruza 6/4 5/7 7/5

Rio de Janeiro

Errani már elődöntős Rio de Janeiroban Kép forrása: wp.clicrbs.com.br

Errani már elődöntős Rio de Janeiroban
Kép forrása: wp.clicrbs.com.br

Sara Errani a hazai közönség legnagyobb örömére elveszítette első játszmáját a tornán, azonban a fizikai csatából mégis ő került ki győztesen. Beatriz Haddad Maia derekasan helytállt a magasabban rangsorolt olasz ellen, megnyerte az első szettet, a másodikban mindösszesen egy rövidítés választotta el őt pályafutása legnagyobb sikerétől. Errani azonban könnyedén megnyerte a Tiebreakot, majd a döntő játszmában 3-0-nál Maia sérülés miatt feladni kényszerült a találkozót. Errani a svéd Johanna Larsson ellen játszik majd elődöntőt.

Begu eddig magabiztosan menetel Kép forrása: ibnlive.com

Begu eddig magabiztosan menetel
Kép forrása: ibnlive.com

Irina Begu is könnyedén menetel az alsó ágon, Julia Glushko legyőzése sem jelentett túl nagy feladatot a román játékos számára. A második kiemelt az öt break mellett mindösszesen egyszer bukta el a saját adogatását, így egy percig sem lehetett kérdéses, hogy ez nem fog a szoros mérkőzések közé tartozni. Begu tehát már elődöntős, ahol a szlovák Anna Schmiedlova lesz az ellenfele.

A negyeddöntő eredményei:

Sara Errani-Beatriz Haddad Maia 3/6 7/6(2) 3/0-nál Maia feladta

Johanna Larsson-Dinah Pfizenmaier 6/4 6/0

Anna Schmiedlova-Vana Cepede 6/3 6/1

Irina Begu-Julia Glushko 6/1 6/2

A hozzászólások le vannak zárva.