Babosék tornagyőztesek Dubaiban

Három elbukott WTA döntő után végre megcsinálta Babos Tímea és Kristina Maldenovic. A döntőben magabiztos játékkal nyertek.

Babosék együtt az első tornagyőzelmükért küzdöttek, miután Wimbeldonban, Cincinattiban és Limogesben sem sikerült a tornagyőzelem. Az ellenfél egy spanyol páros volt a sikerhez vezető út legutolsó lépcsőfokon. Ráadásul Garbine Muguruza és Carla Suarez Navarro is hasonlóan remek formában érkeztek a fináléra, a torna folyamán még szettet sem veszítettek.

Babosék magabiztos tenisszel nyerték meg a döntőt Kép forrása: sportmenu.net

Babosék magabiztos tenisszel nyerték meg a döntőt
Kép forrása: sportmenu.net

Timiék szinte rögtön break előnybe kerültek, azonban az előny csak egy játékig tartott, mivel a következő gameben elbukták a francia teniszezőnő szerváját. Előbb stabil adogatójátékok, majd a lehető legjobb pillanatban Babosék újra breakeltek, Timi által a szettért adogathatott a nyolcadik kiemelt duó. A magyar-francia kettősnek pedig nem jelentett különösebb problémát a játszma kiszerválása, egy szettre kerültek a tornagyőzelemtől. A folytatásban pedig már nem lehetett kérdéses ki nyeri meg ezt a döntőt, mivel Babosék folyamatosan nyomás alá helyezték ellenfelüket fogadóként és ez 1-1-nél, valamint 4-2-nél breakeket eredményezett. 5-2-nél Mladenovic adogatása következett, remek szerváinak köszönhetően könnyedén lezárták a mérkőzést.

Három elbukott döntő után tehát sikerült az a hőn áhított tornagyőzelem. Babosék fantasztikus hetet tudhatnak maguk mögött, remek játékkal nyertek Dubaiban.

A döntő végeredménye:

Babos Tímea/Kristina Mladenovic 6/3 6/2

Kiemelt kép forrása: wtatennis.com

A hozzászólások le vannak zárva.