Halep lett Dubai bajnoknője

2015. február 22.
by Airon

Simona Halep fantasztikus egész heti tenisze után tornagyőzelmet ünnepelhetett Dubaiban. A döntőben a cseh Karolina Pliskovát győzte le.

Simona Halep esélyesként léphetett pályára a Dubaiban megrendezett torna döntőjében a cseh Karolina Pliskova ellen. Remek formában játszott egész héten, mentálisan is nagyon erősnek tűnt.

Halep két játszmában győzte le Pliskovát a döntőben Kép forrása: thenational.ae

Halep két játszmában győzte le Pliskovát a döntőben
Kép forrása: thenational.ae

Az első játszmában Pliskovának volt először lehetősége breakelni, ezt a pici előnyt 3-3-nál mégis Halep szerezte meg. A román lány egyre jobban belelendült, nyomás alatt tartotta Pliskovát, és 6/4-re megnyerte az első játszmát. A második szettben egymást követték a breakek. Egyszer Pliskova adogathatott előnyben, a játszma vége felé pedig már Halep szerválhatott kétszer is a mérkőzés megnyeréséért. Az előny megőrzése azonban egyiküknek sem ment, így következhetett a rövidítés. Az első mini breaket ugyan 3-3-nál Pliskova csinálta meg, ekkor nem gondoltuk volna, hogy Halep innentől kezdve bedarálja ellenfelét és a cseh játékos már nem nyer több pontot. A torna első kiemeltje viszont ellentmondást nem tűrően teniszezett a legfontosabb pontoknál és a maga javára fordította a Tiebreaket, ez tornagyőzelmet jelentett számára.

Simona Halep mondhatni magabiztos tenisszel nyerte a döntőt. A román lány pályafutása tízedik WTA tornagyőzelmét könyvelhette el.

A döntő végeredménye:

Simona Halep(1)-Karolina Pliskova(17) 6/4 7/6(4)

Kiemelt kép forrása: video.espn.com.au

A hozzászólások le vannak zárva.